Före Sune hinner...

Då jag kom till klassrummet såg jag att ingen 7F fanns att finna. De är tydligen på ett övernattningsläger. Det betyder att jag kan passa på att föregå Sune och här förklara varför jag inte är med i skolans flicklag i fotboll, alltså inte som spelare utan i ledningen....
 
År 2005 hade vi ett framgångsrikt flicklag från KHS som tog sig ända till slutspel i SFSIs fotbollsmästerskap. På min födelsedag, den 4/10 2005 förlorade vi alla tre matcher i Dickursby och slutade således fjärde i Svenskfinland, vilket får betraktas hyfsat. Sedan dess har KHS inte deltagit i dessa tävlingar. I år, då vi igen har en hyfsad årgång (de förra var födda 1990-91 typ) har Pernilla och Sune inspirerats att ställa upp. Jag var vidtalad som ledare och skulle alltså ha haft tillfälle att få matchcoacha livslevande fotbollsspelare igen. Vi har hyfsade 02-04 födda flickor i vår skola, så hyfsade att jumpalärarna valt att enbart ta med nior för att ha någon gräns för hur det ska funka. Det i sin tur öppnar ju för årets åttor och sjuor i nästa år till exempel.
 
SFSI har bestämt sig för att flickornas fotbollsturnering ska spelas med 8v8, samt med boll nummer 4. Ingen offside självklart och troligen även på små mål. Inget illa med det, men det är inte 11v11 fotboll och det gör det hela till precis vad det är, skolidrott.
 
Nu hade Sune tänkt publicera på Facebook att han den där Virta som alltid gapar om flick- och damfotboll äntligen skulle ha fått chansen att leda skolans flicklag, men vägrar eftersom inte reglerna passar... Det vore i och för sig trevligt om han gjorde det, för lite konflikter är alltid roliga att få i min annars så lugna vardag. Sanningen är nog den att det inte riktigt är läge för mig att just nu resa till Helsingfors med dessa flickor. Vinner vi genererar det ju en ny resa, som i sin tur inte heller riktigt kommer så jätte passligt. Så att, jag skulle hjärtans gärna vara med. Nu är det lite så att jag behöver finnas nära här hemma  ifall vattnet skulle gå eller nåt... Ser ni!
Kommer ni ihåg det här? Det var för fem år sedan och på samma gång sju år efter att KHS senast deltog i flickornas fotbollsturnering inom SFSI.
 
 
Eftersom ingen gissade i går kommer jag alltså inte att avslöja hur många dam- och flicklag det finns på Åland. Jag utgår från att det antingen är självklart eller så fullständigt ointressant. Just det senare alternativet kan komma att leda till högst långtgående konsekvenser och bilden här ovan kan i så fall få ännu mer historisk betydelse...
 
Fru Kickan ska föra Edit på dans i dag eftersom vi väl har möte här på jobbet. Jag gjorde en högst improviserad knoka utan att borsta hennes hår, vilket hon poängterade. Vi hoppas att håret går igenom den ryska kontrollen och hon tillåts öva balett.
 
Sen mot kvällen måste jag koordinera mitt smsande med Magister Sviberg angående Barcelona-Juventus som börjar kl 21,45 eftersom Bri och Sydney vill träffa mig klockan 20 för att diskutera mål och visioner med vår klubb... Undrar vad de kommer att säga till mig där...
 
Snortidigt i morgon är det sedan väckning, ty min son RKJ fyller 16 år då. Jag vet vad jag gjorde på min 16 års dag, men det håller jag faktiskt för mig själv och känner det inte som passande att informera min son det heller. De som minns KajHa-JPK de minns... Resten ej...

Kommentarer
Postat av: Simon

Du kan ju få en gissning iaf. Ca 10 + alla lag i motionsserien.

Svar: Gissningen är tyvärr inte korrekt. Motionsseriens 4-6 lag har jag inte heller räknat med eftersom dessa innehåller även registrerade spelare och således inte blir rätt. Dessutom är Korpen i detta nu inte under Åland Uniteds paraply. Ro9ligt dock att dessa finns. Får gärna bli fler! Fler gissningar i spel tack!
enligtvirta.blogg.se

2017-09-12 @ 09:18:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0