Vilken födelsedagspresent! Och så fick jag bocka av en Fla-Flu. Döden kom lite närmare...

Det finns olika slag av födelsedagspresenter. Jag fick fina sådana i år. Min Far förärade mig med en bok om döda krigare, han brukar göra sånt. Mina barn gav mig fina grejer, Linda har lovat skicka nåt hon också. Sally känner den flitige läsaren till. Men Fru Kickan och Edit hade ännu en present i bakfickan. Den ska jag få ta del av i dag, inom en timme faktiskt. Det är ju i ropet att ge upplevelser i gåva. Jag har fått ett kuvert innehållande pengar och sedan order att infinna sig på Folkhälsan för MEDICINSK FOTVÅRD! Det är i sanning en present jag aldrig kunnat önska mig, eller ens vetat att har funnits. Tack så jättemycket på förhand! För säkerhets skull skriver jag detta innan jag åker, ifall något skulle hända.
Rufus skulle egentligen inte komma i går, men sen missade han bussen och dök upp i alla fall. Lite förvirring rådde då ingen riktigt visste vilken buss han hade missat, men eftersom han inte åkte buss kan man väl säga att han missat allihop. Bägge lillasyster fick sig en omgång i alla fall.
 
 
I går kväll bevistades en träning på WHAs konstgräs då Edits lag var en av många grupper där. Spontant dök tanken upp i mitt huvud om stadspolitikerna som hävdar att konstgräsplanen egentligen mest används sommartid. Kanske idé at ta en promenad förbi WHA nån kväll i oktober, november, eller precis när som helst.... Ok, kanske det är rätt glest på Julafton. Åtminstone torde strålkastarna inte vara igång då så det blir svårt att träna.
 
Sen en grej som Sally fått mig till. Jag hamnade spontant att uppleva en av de saker man bör bocka av för att kunna dö. El Clasico känner de flesta till i dag. Barcelona-Real Madrid har ju blivit ett världsskådespel nuförtiden och få är väl de som inte på något sätt haft att göra med dem. Få förresten se hur det blir nästa gång med det i och med situationen i Katalonien. Old Firm i Skottland är en liknande tilldragelse. Jag har själv sett delar av dessa, men före jag dör ska jag se en hel match mellan Rangers och Celtic. I går kväll, då jag egentligen borde ha lagt mig, men då jag satt och väntade på att köra nattens första, eller kvällen sista, hur ni vill, smörjelse med Sally märkte jag att jag har en TV kanal som sänder Brasilianska ligan. Just i natt kom där direktsändning från Rio de Janieiro och Maracana. Tamme tusan, det var det beryktade Fla-Flu som skulle äga rum. En av de stora matcherna i världen, som jag läst så mycket om.
Derbyt, som alltid spelas på Maracana, mellan Flamengo och Fluminense är en av de riktigt stora tilldragelserna. I går, eller i natt, då lagen möttes var det en kamp mellan två lag i mittenskiktet av den brasilianska ligan. Det var en match som jag nog inte skulle ha fäst så hemskt mycket uppmärksamhet vid om det inte hade varit just en Fla-Flu. Spelet i sig imponerade inte så värst, då man ju är bortskämd med europeisk toppfotboll. Ingen av spelarna var bekant, det brukar de ju sällan vara i lokala ligor då de bästa brasilianarna spelar i Europa nuförtiden. 1-1 slutade det hela efter ett självmål av Flamengos vänstermittfältare (!) och ett nickmål efter frispark då Fluminense visat upp horribelt försvarsspel som aldrig, ALDRIG skulle gå igenom i Damernas Liga i Finland. En stor match dock, med rivalitet sedan 1911. Publiken levde med som man bara gör i Sydamerika. En sak att lägga till bucket listan... Tack Sally, som somnade mitt i andra halvlek.
 
 
På basen av Åland Uniteds inre underrättelsetjänst håller man den sista träningen för laget modell 2017 i dag i Godbyhallen. I morgon är det avslutningsmiddag och sen är det förberedelser för 2018 som gäller. Eftersom det verkar ganska lugnt här hemma har jag planer att delta i middagen... Ett sätt att få in en promenad faktiskt. Dit och tillbaka, med målsättning att bägge väg blir ungefär lika lång.
 
Jag visste förresten inte om att Peter "Kurdsparkarn" Grönholm fortfarande bloggar. Han avslöjade dock att han inte egentligen gör det, men att Steel fm förutsätter att någon gör det och att det då är han. Jag hittade denna text om i går av den underfundige skrivaren. http://www.steelfm.ax/boutros/gaster-och-gaster/ 
 
Dags att se vad medicinsk fotvård innebär då. Tack igen så jättemycket för den fina presenten. Som sagt, det var definitivt ingenting jag hade förväntat mig!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0