Strejk och arg pöbel

Sådär. Lördag, Sally och därmed vi andra med har sovit och ibland inte sovit, men nog helt hyfsat, tror jag om jag pratar för mig själv mest. Här hemma verkar man tycka om mig och det är jag tacksam över. Alla andra där ute, liksom i resten av världen tycker inte om mig. Säkert finns det sådana som gör det, men det har blivit tydligare, som det blir i vågor, att det finns en del som inte riktigt gillar mig, eller det jag gör och säger. Så är det och ska jag hålla alla dem nöjda vore det ett hydrauppdrag.
 
I morgon möter Finland Serbien och VM kvalet kör igång. I går skulle det ha varit stor match mellan Sverige och Danmark, men den kom av sig för Danmark, alltså inte landet, men spelarna var i strejk...
Detta är igen en sak som kan ses ur många olika vinklar. Visst har spelarna rätt då de kräver villkor mer liknande herrlandslaget, vi talar ju dock om EM 2orna. Sen spelar de kanske ut sig själv ur VM... Nu skulle de ju möta Kroatien i alla fall, för ett nytt tillfälligt avtal liknande det som man hade för Ungernmatchen har uppnåtts. Men, egentligen gör Danmarks damer en stor gärning på lång sikt. Om Turkiets damlandslag skulle gå i strejk skulle knappast så många, om någon alls utanför den innersta kretsen märka eller bry sig. Det är de stora länderna, som just Danmark, Sverige, Tyskland, USA och så vidare som måste göra dessa grejer. Alltså de som redan har det bäst ställt. Norge fixade redan till det. Detta talar för att det som vi kallar "lyxgnäll" egentligen är det gnäll som räknas. För att förbättra för dem som har det riktigt illa måste de som har kommit längst agera. Synd på ett så fint landslag som Danmark ur fotbollssynvinkel vore viktig att ha med i Frankrike om två somrar.
 
 
Lite liknande är det med me too kampanjen. I grunden hoppas jag att den ska leda till att förhållandena för framför allt kvinnor i länder med hög könsseparatism i kulturen förbättras. Jag vill dock, kanske inte lyfta ett varningens finger eftersom det inte hjälper, men bara konstatera kanske inte helt populärt att det igen får en rekyl som är så vanlig i dagens samhälle. Rekylen liknar så mycket alla revolutionära, medeltida eller vilken tids samhällen som helst.
 
Vi är säkert alla överens om att sexuella trakasserier är något tokigt och felaktigt. Därmed behöver vi inte fundera på om man ska tåla lite eller inte. Man tål det man tål helt enkelt, så är det. Lite svårt blir det förstås i och med att den som inte tål ska förväntas säga till. Å andra sidan kan det vara svårt att veta vad och hur man kan göra med varje enskild människa. Det är väl närmast dessa saker man får tåla och ha överseende med. Jag har fått mig på pälsen under de senaste dagarna då jag frågat om jag själv uppfattas störande i denna mening. "Sådant ska man veta själv. Är man osäker är man skyldig" har ett genomsnitts svar blivit. Det har inte gett mig annat än just ökad osäkerhet och enligt logiken i svaret, ökad skyldighet... Jag minns ännu hur jag för en par år sedan brottades med uttalandet att "en man som tittar på en kvinnas byst utan att be kvinnan om lov är en sexualförbrytare". Well... I går höll jag på att falla ner i en källare då jag höll blicken riktad på kvinnans jag följde skalp, istället för resten av kroppen som de facto undvek gropen jag snavade och höll på att slå mig sönder och samman i... Ni kanske begriper? Om inte... Det är faktiskt inte mitt fel då!
 
Som i alla "rätt" och "fel" fenomen har det nu blivit rätt att angripa och hänga ut personer som gjort sig skyldiga till fel handlingar. "Idiot", "Svin" och allt möjligt kan man säga om människor som angetts ha tafsat eller uttalat sig sexistiskt, homofobt eller rasistiskt. Det är klart att de har gjort fel, men jag bara kommer tillbaka till, ska vi behandla dem så? Blir världen bättre av det?
Henne här har de flesta människor hört om. Hon beskrivs som en hänsynslös parasit som levde gott och vältrade sig i svältande människors sista tillgångar... Visste hon det? Var det hennes fel? Hur hade hon kunnat göra på annat sätt? Frågor jag tycker vi kan minnas då vi bränner folk på bål i dag och blir kränkta av än den ena, än den andra... Att ändra strukturer kanske behöver sina offer. Jesus, Marie Antoinette, Martin Timell.. Pernille Harder? Säg ni som vet!
 
 
Jag har lämnats med Sally då Fru Kickan och Edit åkt för att handla förnödenheter till morgondagens maskeradfest i Vikingahallen. Edit själv ska på Halloweendisco i eftermiddag. Jag jobbar fast Teds och Samuels "högar" som de förtjänstfullt skapat. Sen ska jag nog till skolan också och se vad Robin fått gjort... På måndag är det kick off där också. Med människor till vilka jag har behag, och de kanske inte har behag tillbaka, men det kan jag göra föga för just nu i alla fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0