Sövande sång

Vi har gjort på det sättet att Fru Kickan, helt på eget önskemål, sover på en par madrasser som Rufus och jag bar in från Gurkans förråd härom dagen. Hon sover i Lindas och Emilias gamla rum, som numera väl får kallas Sallys rum. Tanken med detta är att hon ska kunna ha Sally där och inte behöva fundera på någon annan nattetid. Hon ska kunna tända och släcka lampor, byta blöjor och leva om utan att fundera på om Edit, jag eller nån annan vaknar. Mitt jobb är att försöka bli fräsch, vilket ju är ett projekt i sig efter alla års utmattning, ta hand om Edit och övriga lösa detaljer, samt vara alert om hon ber om hjälp.
 
I morse vid lite före 6 tiden bad Fru Kickan om hjälp. Sally hade sovit bra till 4 tiden men sedan hade det blivit tokigt efter maten förstod jag. "Om du vill kan du komma och försöka rapa" stod det i en sms som skickades till mig. SMS signalen är kalibrerad så jag ska vakna av den, bra att veta för alla läsare om ni vill nå mig nattetid. Först förstod jag inte varför jag inte bara kunde rapa där jag låg, men efter någon sekund begrep jag att det troligen var Sally som skulle utföra prestationen. Nåväl, det är ju detta jag väntat mig och mycket värre därtill.
 
Här fick vi prov på att 21 års faderskap gett åtminstone tillfälliga fördelar. Jag fick Sally och satte mig i köket med henne. Mitt i allt kom min gamla repertoar fram. Sånger jag sjungit med alla mina barn då jag lagt dem under lite mindre än halva mitt liv. "I natt jag drömde", "You´ll never walk alone", "Vårt Land", "Ålänningens sång", Trollmors vaggvisa", de kom alla som på beställning... Jag behövde inte gå in på "Jag gungar på högsta grenen" eller "Jag sitter källa vid din rand", eller "God save the Queen"... De lär komma vid senare tillfällen, som för Sallys storasyskon. Vad jag dock avslutade med var premiären av fem sånger som bara finns i vår familj. "När Lillan kom till Jorden", "När Lycke liten kom till världen" och "Världen är så stor så stor" är sånger som för länge sedan tillägnats Linda, Emilia och Rufus. Efter dessa blev det "Sov du lilla Edit" (från Videung) och sedan premiärversionen av femte sången "Mors lilla Sally i skogen gick"... Jag vet inte om barnet gjorde som fåglar vid fara, det vill säga spelar död, eller om jag faktiskt fick till det, men hon sov som en stock och gör det ännu, tillsammans med Fru Kickan.
 
Edit är i skolan sedan en tid. Jag mötte henne i korridoren då jag skulle sjunga för Sally. "Hej pappa, jag går i din säng för Sally bara skriker" sa hon... Ja, nu är de alla där de ska vara antar jag.
Känns som om man gjort detta förut. Nytt innehåll i vagnen bara. Lika fint som de förra...
 
 
Det slog mig också under någon timme här i natt och i morse, då jag konstaterat att Frankrike slog Vitryssland 2-1 och Holland piskade Sverige med 2-0, samt då jag läst om de kommande kvalen till herrarnas EM och de inte helt okomplicerade systemen, att jag har drömmar och ambitioner...
 
Vet inte riktigt, men jag drömde om då jag blir pensionär. Jag tror faktiskt att jag kommer att bli en sådan där som dyker upp och vikarierar i skolan mest hela tiden, om nån vill ha mig. Jag är inte mycket för uppvaktningar och skolan ger väl nåt om skolan så tycker. En uppvaktning jag kulle uppskatta vore dock en liten halsduk eller nåt från den heltidsanställda Sportchefen i Åland United, en klubb som då är en etablerad proffsklubb med stabil verksamhet i landets högsta serie. Det vore roligt att se Edit och Sally spela tillsammans i A-laget nån gång. Då måste vi få de övriga syskonen till platsen, fast fotboll inte är någon stor favorit för dem... Vad vill jag uppleva före det? Jo, jag skulle faktiskt vilja få en chans till med Champions League. Det känns lite halvdant efter de två gångerna hittills. Sen vill jag också träna ett lag, just nu känns det som ett äldre flicklag... Det är inte möjligt nu och kanske aldrig blir det, men så känns det... Sådant funderar jag på här... Borde väl tömma diskmaskinen eller nåt.
I dag är det förresten den internationella flickdagen! Här ser vi en massa flickor! Gratulerar till dem alla och även de övriga som inte nämnts här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0