Snart är de hemma som ska vara hemma!

Egentligen hade jag tänkt skriva något då jag kom hem från BB i dag. Gurkan kom dock över med Pärla och allt blev nästan som förr i tiden, då medan Obama var president i USA, ni minns? Det blev inget skrivet och här emellan utspelades Idol och Kroatien-Finland!
 
Sally växer och mår till synes väldigt bra! Fru Kickan mår bättre än jag vågat hoppas. Det mesta är faktiskt riktigt på sin plats! Utan Sally hade jag just nu varit på Vikingline på väg mot Jyväskylä av alla platser på Jorden. Det mesta är konstigt, men ändå precis som det ska vara just nu!
Det finns få saker som är så rogivande som en egenproducerad baby i famnen. Fru Kickan tror att jag är utmattad. Det kanske jag är, men mest är jag så rofylld, att 47 års liv blir helt livlöst, utan att förlora betydelse... Förstår nån om man ser ut som om man somnar?
 
 
Mot kvällen skulle det alltså vara Idol. Vi hade kommit överens med Edit om att hon kunde vara i soffan, TVn skulle visa Idols fredagsfinal, och jag kunde se Kroatien -Finland med datorn, även jag då sittande i soffan. Nu gick det så att Idols första halvlek tog slut precis då fotbollens andra halvlek började. Edit, utmattad av två dygns storasysterskap somnade i soffan och bad mig bära henne i säng och jag kunde se andra halvlek med stor TV skärm. Jag hade fått tillgång till rätt halvlek! Jag vill inte vara patetisk eller pinsam, jag bara hänrycks av den finländska nytändningen! Det är inte Markku Kanerva själv. Det är den aura Markku Kanerva högst omedvetet har skapat! Pyry Soiri utjämnade mot självaste Kroatien och Finland har inte förlorat på tre raka matcher, efter Hasse Backes ängsliga  förlustmarsch.
Pyry Soiri hade just kommit in istället för Perparim Hetemaj och fullföljde löpingen på Nicke Moisanders cross som precis passerade över Paulus Arajuuris skalle. 1-1 och jag fann mig själv stående och applåderande. Vilken kontrast mot mina engelska vänners reaktioner på sitt lands 1-0 seger mot Slovenien i går... Jag känner att Pohjoiskaarre på något sätt har rätt! Suomi on niin ihana!!!! Vilken förbannelse att leva med i fotbollsvärlden!
 
 
I morgon "kommer Sally hem" som Edit sade. I morgon, lördag avgörs även mästerskapstiteln i Damernas Liga. PK-35 och Honka avgör det hela i ett möte som startar klockan 15.00. TPS och HJK avgör i sin tur bronsmedaljerna vid samma tid. Åland United avgör ingenting, men spelar förhoppningsvis en bra match klockan 17 i Jyväskylä. Jag är med fast jag inte är med!
 
Från skolan hörs det att allt går bra. Live bilderna gällande Kejsar Octavianus och texter angående honom förstärker ytterligare min känsla av att jag inte behövs där på ett tag. Sally kommer hem och hemmet i fråga lever! Det är mitt projekt över alla andra nån vecka till!!! Men visst kändes det bra då Finland utjämnade på slutet! Kanske...... Nä. Jag säger sen om det skulle bli nåt man inte kan nämna....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0