Om att fylla år och att få en dotter år 2017

Efter en ganska kompakt dag, med en ganska kompakt dag före det, som maskeras som "pappaledighetsdagar" sitter jag nu i vardagsrummet med en sovande Edit i min säng och en kanske snart sovande Rufus i hans säng. Fru Kickan messar från sjukhuset att våran nyfödda Sally, som Blobben numera ska lystra till,, faktiskt väger mer än då jag övervakade vägnigen tidigare i dag. Det blev alltså fel direkt. Hur som haver. Jag har nu fem barn! Två av dem är myndiga och ett av dem hade dessutom sin pojkvän med på ett födelsedagskort där de önskade Pappa en glad födelsedag. Vore jag Al Bundy skulle jag rygga tillbaka och räkna pengar. Eftersom jag inte är Al Bundy känner jag mest kärlek!
Här ser vi storasyskonen Rufus och Edit pyssla om bara någon timme gamla Sally tillsammans med stora kusinen Pärla. Den äkta stoltheten i de storas hela väsen har nästan (!) varit dagens behållning. Även Emilia från Umeå och Linda från San Diego och så hela släkten från bägge håll här i Norden har suttit som på nålar för att den här lilla flickan ska födas. Fru Kickan tog i och klämde ut henne hon. Jag lärde mig i min tur att hantera en smartphone, åtminstone lite av en... Jo, det har varit intensivt och jo, jag är man och ska inte ta någon ära åt mig för förlossningen. Jag är en komisk bifigur, men visst är jag slut jag med!
 
 
Jag började fundera på vilken värld lilla Sally föds in i. Hon föds förstås in i en familj och en släkt med älskande och underbara människor som tar hand om henne, det behöver vi inte vara rädda för. Hon föds även in i en värld som precis står inför ett avgörande i damernas Liga. Denna lördag ska PK-35 och Honka göra upp om mästerskapet och på samma gång ska TPS och HJK göra upp om bronset. Åland United ska till Jyväskylä och förhoppningsvis ta sin första seger mot JyPK för detta år, Finlands herrlandslag i fotboll ska möta Kroatien borta på fredag. Sedan ska man också möta Turkiet hemma inkommande måndag. Damerna ska inleda sitt VM kval mot först Serbien och sedan Israel denna höst. Finland fyller enligt något sätt att definiera det 100 år då Sally föds...
 
Jag ska inte vara aktiv varken i skola eller i fotboll under de två närmaste veckorna, eftersom Sally har fötts. Detta visste varken Veikkaus, eller FBFs personer som ringde antingen under krystningsskedet, eller då jag låg skinn mot skinn med Sally medan Fru Kickan sågs om. Trots att jag har satt ett e postmeddelande som ber alla ta kontakt med Ted i Åland Unitedärenden har jag fått frågor om hemresor för spelare, regionträningar för flickor och hur man ska uppgöra samarbetskontrakt. Allt detta sker i bästa välvilja. Det är inte fotbollens fel att den tar över människan. Det var ju människan som skapade fotbollen. Förresten tror jag att Sally är vänsterfotad.
 
Jag är lycklig, inte minst för att jag aldrig mera har födelsedag ensam i min familj! Den 4e oktober får bli Sallys födelsedag! De som vill fira mig får förstås, men med tiden glöms det bort. Det blir som jag vill ha det. Ett enda spel, med de ivrigaste på barriärerna och de mer återhållsamma... Någon annanstans. På morgonen ska jag få barnen till skolan, eller okej Edit, Rufus fixar sig nog själv. Sen ska Sally få en boll. Alla har en boll, Sally ska ha en hon med, basta! Så är det träningar för Edit på kvällen. Pappaledighet är en komplex historia. Jag tror skolan går bra, för jag hör inget därifrån... Så intalar jag mig och har säkert rätt dessutom!

Kommentarer
Postat av: Torolf%25252520Wikstr%252525F6m

Gratulerar med Sally, och förhoppningsvis får också ÅU glädje av Sally i framtiden.

Svar: Tack så mycket. Det både tror och hoppas vi. Om inte på det ena sättet, så säkert på det andra...
enligtvirta.blogg.se

2017-10-05 @ 12:42:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0