Konstruktivt förslag

Nu ber jag om ursäkt till dem av mina läsare som vill veta mycket om babysar, barn, tonåringar och min fru etc. Jag förlorade i bowling mot Rufus. Skitspel! Sally har levt rövare över natten, men sover nu tillfälligt. Edit försöker skynda så gott hon kan för att hinna till en kompis före påsk... Kanske det går. Fru Kickan sover. Såja. Fick även veta att ett improviserat plättkalas var på agendan, men just nu kan jag inte verka för vår deltagan.... Sorry alla.
 
I går var det mycket känslor kring tidningsartikeln om att Åland Uniteds ägarföreningar vill "ta tillbaka" flickfotbollen. Som alltid förstås saker på diverse olika sätt och svallvågorna blötte både bryggor, hus och städer....
 
Jag vill här klargöra två saker:
 
1. Detta är INTE en könsfråga. Tvärtom, detta är tyvärr vardag inom pojkfotbollen. Jag har tidigare under de närmaste åren varit så stolt och glad att vi inte behöver ha så här på flicksidan. I och med att Åland United har fått vara en självklar central, har ingen rivalitet och väldigt lite tjafs (sett till omständigheterna) behövt äga rum. Vi har liksom varit tillsammans så att säga och jag har uppfattat att ingen har störts av någon annan samt att flickorna har fått spela fotboll och hela Åland har varit öppet för att skapa möjligheter för detta. Kanske detta nu är vad man får i följeslag då flickor börjar tas på samma allvar som pojkar. Hoppas inte, alltså att detta måste vara följden...
 
2. För många har det hela varit fråga om att ett eller två fotbollslag splittras. Detta är också vardag och det är möjligt att det hade gått så även fast ägarföreningarna inte hade haft sina möten. Tyvärr drog allt så långt ut på tiden så det nu blir hysteriskt. Hade man, som man brukar, gjort detta arbete under sommaren och tidig höst, hade så mycket mer varit klart och allt så mycket mindre dramatiskt. Det stora i hela frågan är faktiskt inte om ett eller två lag ska splittras. Det stora är vilken roll ägarföreningarna ska ha gentemot Åland United.
Jag tänkte nu komma med ett i mitt tycke konstruktivt förslag som kan användas på en så pass formell tillställning som ett Höstmöte.
 
 
Då föreningens verksamhetsplan för 2018 kommer att föreslås kommer någonslags skrivning som innebär att ÅUs ägarföreningar ansvarar för all flickfotboll (alltså alla annan fotboll än den som spelas av ÅUs A-lag) och att ÅU skall förhålla sig passivt om inte en eller flere ägarföreningar explicit ber om hjälp.
 
Jag ser lite faror i detta. Så var det förr och på basen av "fältets" missnöje med att ÅU inte alls "brydde sig om" återväxten tog klubben en aktivare roll för att själv kunna ha en uppfattning om var och när det kunde behövas insatser. Liksom lättare att planera in det i sin egen verksamhet då istället för att likt brandsoldater ständigt vara redo att släcka lokala bränder.
 
Mitt förslag bygger på att vi skriver i verksamhetsplanen att: "Åland United förstärker sin ungdomsverksamhet med hjälp av att en kommitté bestående av representanter ur alla ägarföreningar ansluts till Åland Uniteds sportgrupp."
 
Denna kommitté kan sedan sammankomma minst två gånger årligen och ta det ansvar för flickfotbollen de vill att de ska ha. Åland United behöver inte ändra på styrdokument och har en naturlig roll i ungdomsarbetet tillsammans med ägarföreningarna. Mycket bättre än det har varit hittills. Vi kan till och med ansöka om ligalicens på samma sätt som hittills utan att fixa och trixa.
 
Skicka gärna runt förslaget, även till ägarföreningsrepresentanter. Vill ingen annan föreslå detta vid mötet gör jag det. Hoppas dock någon annan gör det så "ser det bättre ut". Resultatet blir odramatiskt och fortsättningen stabil.
 
Vad som sen ska göras för de här lagen som diskuteras hårt. Det hoppas jag kan lösas inom 2 veckor. Annars lär det bli jobbigt. Men jag anser att dessa lösningar ofta görs bäst på tränarnivå i dessa fall....
 
Yes. Sally vaknade en gång medan jag skrev. Hon hjälper mig att hålla texten koncis i alla fall...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0