Tänk om jag inte får ihop nåt...

Denna dag i detta liv smälter ihop med andra dagar och nätter. Livet är det samma dock, vad jag vet. Sally somnade så sött i går kväll att jag faktiskt hann se England-Brasilien helt ostörd av henne. 0-0 är det nya svarta på Wembley verkar det som. Jag kanske inte borde säga det, men jag har en ganska god känsla då det gäller Englands herrlandslag just nu. Man låg, precis som Sverige mot Italien mest i försvarsposition, men i motsats till Sverige hade England faktiskt en anfallsplan också... Då det gäller Brasilien håller Neymar på att göra en Zlatan. Som någon kanske minns uppskattade jag inte alls den unge Zlatan, medan jag faktiskt både gillar och respekterar honom som äldre och klokare då han mognat både på planen och utanför. Neymar, som ju varit en stor lipsill har nu, vid 25 års ålder börjat visa upp grejer som jag tror kommer att göra honom till en av de på riktigt stora spelarna bara några år till går. VM i Qatar 2022, det blir Neymars stora VM. Kom ihåg var ni hörde det först!
 
I morse, då jag i några timmar hade löpt på och stängt av diverse larm, samt gett Edit lov att äta surskorpa mitt i natten och så vidare såg jag till att bilen skrapades, Edit klädde på sig och hade med sig alla pinaler och väskor till skolan. Då jag själv kom fram till mitt jobb märkte jag att just väska var något jag inte hade tagit med...
 
Nåja. Dagen har gått. I kväll bär det av mot Helsingfors. Både Vicerektor Koskinen och jag har efter i mitt fall 21 års, i Vicerektor Koskinens fall 121 års tjänstgöring blivit varse om hur man ansöker om lunchpengar då man åker på skolresor. Jag höll på att dratta på ändan då man erbjöd mig en check, som skulle lösas ut i ett bankkontor... Så här gör man tydligen alltid fick jag veta och detta kanske ger oss lite perspektiv om hur ofta vi historielärare gör denna typen av tjänsteresor. 7E konkluderade det mesta genom att rösta fram Ordspråksboken 1:14 till sitt Gamlatestamentcitat. "Dela du med oss vår lott, alla skola vi hava samma pung"... Ett klassiskt vinnarcitat även från tidigare tävlingar. Undras varför?
 
Eftersom jag ska iväg i natt och några stackars elever troligen sova med mig ljudande i hytten, blir det antagligen inte många barn gjorda för vare sig KHS eller Åland United i morgon. Lektionsplaneringen är gjord och de kontrakt, samt andra mails jag behöver skicka ut är nu utskickade. Ett nej har också kommit in. Ändå är läget inför fredagen, som ju blir nästa "vanliga arbetsdag" ganska, låt mig säga flytande.
Sofia Södergårdh har här förevigat Jenny och Isa i höstas då vi mötte GBK på WHA. Den till synes myckna publiken beror på att detta var matchen då vi hade de 100 flickorna och 25 ledarna specialinbjudna.
 
 
Fellis talade tidigare om publiksnittet och hade rätt. Åland United var faktiskt sjätte i år med 176 åskådare jämfört med hela ligans snitt på 220. Övrig statistik genom åren visar att:
2011 var ÅU 2a med 222pers (Hela ligan 168)
2012 var ÅU 2a med 213 pers (Ligan 155)
2013 var ÅU 1a med 347 pers (Ligan 175)
2014 var ÅU 1a med 364 pers (Ligan 195)
2015 var ÅU 4a med 217 pers (Ligan 195)
2016 var ÅU 5e med 177 pers (Ligan 193)
2017 var ÅU 6e med 176 pers (Ligan 220)
 
Tolkning av siffror kan göras av den som vill. Det ser lite lika ut som trenden med det mesta, som ju bara är att konstatera. I det mesta var ÅU faktiskt i framkant inom Damernas Liga och finländsk damfotboll fram till kanske just 2015-2016 någonting. Nu har vi publiken under landets snitt och vår verksamhet, som nog är bra, tro inget annat, är inte mera så exceptionell som den var tidigare då man jämför med andra. Ligans snitt på 220 är inte så högt, tvärtom. Dock ökar det hela tiden, precis som landets klubbars kvalitet överlag. Skulle vi nu dra in andra utvecklingskurvor och ta med övriga Europa, då skulle vi se vad vi jobbar med här!
 
Jag brukar få frågor lite varstans, som då jag bytte till vinterdäck, här i skolans korridorer, i simhallen ja överallt, om "Jag får ihop nåt lag." Rimligtvis kommer vi nog att få ihop ett lag, ja. Vi har alltid fått ihop ett lag, till och med 2011 då vi hade koreanskor vadande i snö vid röckarondellen. Vi har haft julaftonsvärvningar, nyårslöfteskontrakt, Nigeriabrev, you name it. "Så klart får vi ihop det" svarar jag. Sen kryper den där tanken fram... Vad om vi inte får det då? Vad om jag inte lyckas i år? Jadu Goa Pastorn.. Vad då då?
I dag är Samuel och gänget i Linköping. I morgon ska de vara i Manchester för att se returen av denna match. Manchester City- LSK Kvinner. Som ni ser är inte läktarna fyllda i Norge heller.
 
 
Jag missade igen middagen hos Röd Bettan. Ber om ursäkt, det är inget personligt! Edit lär ska stanna där över natten. Då ser jag henne först på fredag. Nu fokus på skolresa då. Målet är att ha minst lika många med hem som då vi åkte. Dessutom ska vi äta lunch med de nyinskaffade lunchpengarna på Oilers i Centrum, fick jag höra. Ingen som helst aning var det är... Sedan fick jag en korrigering. Det ska vara O´Leary´s på Forums tredje våning. Genast blir det lättare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0