Hur man kan hjälpa

Gårdagens publikfråga blev ingen höjdare visade det sig. På basen av den var Juke den enda spelaren som tidigare spelat i Åland United som någon vill se här igen. 2013 och 2014 spelade Juliette Kemppi med framgång här på sin etapp mellan TPS och AIK, varifrån hon sedan flaxade iväg ända till Kolbotn i Norge... Jo, jag skulle gärna ha henne här igen. Hon mest flinar så där lite artigt och tillsynes blygt då man föreslår det för henne. Det är alltså kört kan jag säga. Sorry Lelle. Nån annan gammal spelare vill ingen annan ha då, Internet ljuger aldrig. Inte ens Maegan Kelly som numera spelar för Kanadas landslag.
 
Silly Season är en spännande tid. Riktigt Silly blir det då man märker hur mycket efter vi blir ekonomiskt sätt för vareviga år som går. Telefonen sprakade i fickan från både Spanien och Italien i dag under 7Ds hissatimme. Funderingar, rekommendationer och påståenden om saker som "är jättebilliga" fast de ur vår synvinkel är fullständigt över budget haglar in. Frågan om vi får ihop ett lag vill jag inte besvara, men vi får nog... Säkert... På nåt sätt... Bara franska agenter och svenska assistenter lite tar tummen ur arslet. Sen finns det en sak till som skulle göra livet så fruktansvärt mycket lättare för bland annat mig. Åländska företag. Det vore alldeles fantastiskt om ni ville anställa kvinnliga fotbollsspelare för enkla arbetsysslor typ 3 timmar om dagen med flextid. NI anar inte hur mycket lättare det skulle vara för oss att värva spelare av någon form av kvalitet om ni ställde upp på det! Det har visat sig att synen på vad som är en spottstyver har förändrats under åren.
 
Lite små löften om att ligaschemat ska kunna fås till påseende nästa vecka har min man på FBF hintat om. Det är bra, så Ove på Eckeröhallen slipper angsta länge till... Vågar någon slå vad med mig? Jag påstår att det inte blir bortamatch mot Honka i premiären i år!
 
TPS sägs falla sönder i molekyler... Undrar vad som händer. Jag vet att Mervi slutade och de flesta andra också... Rykten florerar och spelare kan komma att hamna än här, än där.
På tal om TPS. Minns ni Sini Laaksonens mål i U20 VM 2014. Röstades fram till turneringens mål... Sini själv spelar väl i USA nu? Anna Signeul tycker att det där med USA inte alls är så bra för finländska spelare. Lyssna där flickor! Stanna hemma!!!
 
 
Annars har det mest varit lite splittrat men fullt. Ett enda utvecklingssamtal har jag kvar. Dagens sådana var både bra och dessutom underhållande. Jag hann hem lagom tills Edit skulle på träning. Där fintade hon fast man inte skulle och gjorde ett mål påstod hon. Dessutom kan hon faktiskt förstå meningen med en övning genom att titta på hur man gör den, säger hon... Är flickan ett geni kanske?
 
Sally skrattar åt både Edit och Fru Kickan. Då jag kommer, då gråter hon... Jag har blivit en riktig 1960-talspappa. Dessutom vet jag inte riktigt vad som hänt men jag känner mig som en främling på WHA. Det är säkert bara jag som är lite trött, tror jag.
 
Finlandiaprisvinnaren Juha Hurme höll sista delen av sitt tacktal på svenska och avslutade med frasen "opetelkaa ruotsia juntit..." Lite punkrock tycker jag. Detta har mötts av kommentarer om att svenska är totalt onödigt att lära sig, eftersom det är ett så litet språk. Man borde satsa på att lära sig engelska och stora internationella språk som man har nån nytta av. Kära ålänningar. Känns resonemanget bekant? Förresten, om ni inte förstod citatet, då kan ni använda den engelska google translate funktionen...
Jag fick panik i dag då min klass ändrade sig. Nu vill de att jag ska vara gris på julstämningsbilden. Fru Kickan hjälpte till och nån slags skinka ska jag väl kunna uppvisa i morgon. Det lär inte bli nåt alls gjort för övrigt heller då jag utsetts till jultomte också och ska dela ut pepparkakor till barnen mot önskelistor och kramar... Jag har gått ed på att jag bara kramas om någon annan börjar och att alla får sitta i min famn, men att jag inte tar initiativet... Bara för att det inte ska bli fel! Jag kommer att vara en politiskt korrekt jultomte och julskinka, eller säkert inte, men jag kommer att sträva åt det hållet... Okej?
 
 
Jag är rädd att hela upplägget i skolan kommer att leda till några timmars övertid på eftermiddagen. Förlåt familjen. Rituell fredagsskype med Emilia och Edit som gör att ingen hör nåt av Idol, men popcornen smakar gott, kommer att ske. Sedan har jag som jobb att vara vaken och veta vem som fallit ut... Två veckor i rad har jag somnat och behövt göra research mitt i natten för att förtjäna min titel som Pappa.
 
Jag tror inte jag klarar av alla mina jobb! Men jag kommer att göra det! Att tänka positivt och tycka att man själv är bra är bara skit! Så ni vet alla glada egoister som tycker att det är nåt att må bra! Jag mår nog bra själv, men det ska inte få ske på mina egna villkor! Aldrig i mitt liv nej! God natt alla som täcks roffa åt sig en sådan också!
 

Kommentarer
Postat av: Fellis

Det självklara svaret på din fråga borde ju ha varit Adelina Engman, men eftersom hon redan är kontrakterad 2018 så fanns ingen anledning att framföra det "önskemålet".

Svar: Detta är ju hypotetiskt i vilket fall som helst. Jag är lite rädd att folks minne är så kort att man inte ens minns vem som har spelat i ÅU... Adde skulle alltså ha varit det självklara svaret för dig Fellis. Vilket vore det för er andra?
enligtvirta.blogg.se

2017-12-01 @ 09:02:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0