Då de inga vill

Måndagen är en bra dag att föra ut oss ur helgens ofta grådaskiga dis. Många krokar har lagts ut och nu börjar dessa ge svar. Vi kan förhoppningsvis få till en riktigt bra lösning gällande en värvning som har pratats löst om, men som inte fick fart före i går. En par befintliga diskussioner börjar få ljus i tunneln, med två utgångar. Ledarsidan har även den några lösningsmodeller. Efter tisdagens möte kan jag våga börja kontakta sponsorer, då jag förhoppningsvis vet lite mer vad jag kan säga till dem. Allt egentligen ganska väl... Om det inte då vore för de där svenskorna.
Kommer ni ihåg Kim Sundlöv? Hon, tillsammans med Sanna Åhlander torde vara de hittills sista svenskorna som spelat i Åland Uniteds A-lag. Detta skedde säsongen 2014. Som vi ser gick det ju hyfsat för Kim då hon kom iväg härifrån... Vi har ju goda exempel från tidigare år också, men inga levande bevis från senare. Stundtals har vi, eller egentligen jag, fått ganska hård kritik för att "dissa" Sverige i lagbygget. Jag kan lugnt säga att jag inte har gjort det. Jag har försökt minst lika hårt västerut som åt alla andra håll. Det bara är så att svenskor inte är så ivriga på det här med Åland, då det gäller att flytta hit och spela fotboll i varje fall. Nu har vi med Samuel i spetsen försökt hitta nya vägar och kontakter och ett antal svenskors namn har igen skrivits upp i mitt fina hamburgarhäfte som jag fick av Rufus i födelsedagspresent i fjol om jag inte minns fel... Det verkar som om vi har fått ett napp, vilket inte betyder annat än att spelaren inte har sagt nej på stört. Däremot har söndag kväll och måndag förmiddag medfört det som vi har fått vänja oss vid de senaste åren. "XXX tackar för intresset, men har inga planer på att lämna Sverige..." Nähä... Inte då!
 
 
Varför vill de inte komma då? Ja, varför skulle de vilja om vi svänger på det... Pengar? Alltså, för ren fotboll kan vi inte matcha Damallsvenska klubbar och då det gäller Elitettan och lägre serier kan vi sällan matcha helheten gällande det ekonomiska. Spelarna där är bosatta, studerar och i viss mån jobbar stabilt vid sidan av fotbollen. Vi kan erbjuda ett boende, en viss liten stödpeng och sedan.... Med god tur något litet extraknäck vid sidan om fotbollen. Österifrån har det funnits en liten drive att komma hit, för att man härifrån kan komma till Sverige. Men vill någon komma hit från Sverige för att man vill komma vidare till Sverige? Där ligger paradoxen. Norskor och danskor kommer till Sverige helt hemifrån och våra ersättningar är i allmänhet mindre än deras... Bara att sådant slåss vi med om någon undrar. Vi måste helt enkelt skapa en verksamhet som blir så bra att man kommer hit för att man vill representera Åland United helt enkelt!
 
Tydligen har 9EF PRAO, eftersom ingen kom in på lektion, annan än Elevrådsordförende Ville, som ville låna en nyckel.
 
Edit var ledsen för att ingen ännu skickat in hennes bild till tidningen. Och hon som har fyllt år och allt... Sally har börjat bli flyförbannad då man vill få henne att sova om hon själv vill vara vaken. Dock låter hon lika ifall hon vill sova, så hur ska vi riktigt ha det. Fru Kickan säger som hon brukar att allt är bra. Hoppas hon har rätt.
 
Rufus kommer att fungera som tredje kameraman klockan 18.00 på torsdag i en livesändning som tydligen behöver massvis med tittare för att klara sig i en tävling hans skola deltar i. Jag får frakta Edit till träningen och sedan komma hem för att se livesändningen. Det bara är så.
 
En undran jag hade var om jag får visa filmer Kevin Spacey fast han tydligen varit sexförbrytare på 1980-talet. Inget vettigt svar gick att få, men jag chansar på att visa i alla fall, eftersom hans rollkaraktärer inte är sådana. Jag råkade även titta bakåt i bloggen och såg att jag för ett år sedan var glad och förtröstansfull för att vi äntligen uppnått samsyn och harmoni gällande flickfotbollen på Åland. För att modifiera Douglas Adams uttryck en aning: "Först kom vi till. Sen har allt varit fel!"

Kommentarer
Postat av: Fellis

Var det inte helt enkelt så att under några år före och fram till 2014 var ÅU:s verksamhet sådan att det fanns också svenska spelare som ville komma till Åland?

Svar: Hur menar du?
enligtvirta.blogg.se

2017-11-06 @ 10:46:44
Postat av: Fellis

Med tanke på vad du själv skriver:"Vi måste helt enkelt skapa en verksamhet som blir så bra att man kommer hit för att man vill representera Åland United helt enkelt!"

Svar: Okej. Då blir min fråga på vilket sätt verksamheten då var bättre/annorlunda än i dag?
enligtvirta.blogg.se

2017-11-06 @ 12:37:37
Postat av: Fellis

Beauty is in the eye of the beholder... Verksamheten i sig kan jag inte uttala mig om då jag inte har insyn i nuvarande verksamhet, men ännu 2014 kunde man med fog påstå att ÅU rent sportsligt och resultatmässigt var på en nivå mellan Damallsvenskan och Elitettan. Stöd för resonemanget fanns i och med att ÅU på den tiden i regel vann mot också topplag I Elitettan. Mer än så kommenterar jag inte ärendet i detta forum.

Svar: Okej. Du menar så... 2014 slog vi faktiskt då Damallsvenska AIK också som det första Damallsvenska lag vi någonsin vunnit... Sake är tyvärr nog den, att vår tävlingsnivå kan ha gått ner en aning, men även du vet att den hade föga att göra med att svenskor ville spela här. Våra ersättningar jämfört med den nivå vi erbjuder kan i dag inte tävla med att stanna hemma helt enkelt. Dessutom är jag ganska övertygad att vi fortfarande kan slå topplag i Elitettan :-)
enligtvirta.blogg.se

2017-11-06 @ 14:23:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0