Robins tränare , Kjelle och nåt lite annat

Eftersom Robin så gärna vill säger jag, väldigt snabbt eftersom jag är på jobb och faktiskt har rätt mycket som borde göras före dagen börjar, en par ord. Bakgrunden var alltså att Robins ishockeylag, som spelar i division 3 hade play off matcher i helgen. Robin, som har spelat på högre nivå både i Finland och Sverige har lite börjat se sig vidare i livet, familj, baby osv. Han kom innan säsongen överens om ett avtal med sin klubb där han kunde vara med och hjälpa till (han är fortfarande en av de allra bästa spelarna i laget med bla sin rutin) utan ersättning. Han hade fått klartecken att han kunde prioritera sitt jobb och då det inte fanns andra lösningar även sin familj. Så har säsongen gått på, säger han.
 
Inför helgens play off matcher hade Robin för flera veckor sedan, säger han, meddelat sin tränare att han kommer att ha problem med helgen, eftersom babysens mamma jobbar och han inte riktigt kan fixa någon att vakta babysen. Robin säger att han meddelat detta, samt två gånger till kollat med sin tränare att budskapet gått fram. Svaret han fått är "Då blir du hemma då". Robin, som så klart har dåligt samvete för att lämna sitt lag i sticket efter att ha spelat i den segerrika första matchen på fredag kväll, blir hemma på lördag och reser alltså inte till Sverige där den första matchen förloras. Robin som hade erbjudit sig att åka över på söndag ifall det skulle bli en tredje match, vilket det blev, väntade på besked som aldrig kom. IFK förlorade även på söndag och säsongen är över.
 
På måndag läser Robin och många andra ålänningar i tidningen hur hans tränare sågar hans agerande. "Man borde kunna planera sina liv bättre då det är fråga om säsongens viktigaste matcher" säger karln. Dessutom lämnar han det öppet huruvida Robin, som alltså är lagets poängkung och mest rutinerade spelare, är välkommen i laget nästa år.
 
Man ville ha mina kommentarer. jag utgår i dessa helt från vad som står i tidningen och vad Robin berättar här på jobbet. Jag kan alltså ha fel, men då man ville veta vad jag tycker. Så här då väldigt kortfattat.:
 
1. Robin har varit tydlig och redan innan säsongen fått klartecken för vissa personliga eftergifter till förmån för arbete och familj. Han har alltså inte gjort någonting som inte klarerats från början.
2. Robin hade fått veta att denna helg var okej. Det var beklagligt och tokigt, men hans tränare hade okejat att han inte kunde vara med. Ingenting i kontraktet sade heller annat.
3. Hade Robin fått veta då saken togs upp att det inte var okej, då hade han säkerligen kunnat åtgärda det hela.
4. Robins tränare gör sig skyldig till det samma som han anklagat lagets spelare i förra årets turbulenta trupp för. Offentlig smutskastning. Sådana här saker håller man interna. Att häva ur sig sådan där text är amatörnivå, vilket ju förstås IFK ishockey i division 3 är, men ändå helt onödigt och puckat.
5. Det kan hända att Robin ljuger och att han egentligen har god ersättning och ett heltidskontrakt med IFK ishockey, samt har smitit bakom ryggen på sin tränare för att få uppmärksamhet i tidningen. Det tror jag inte på.
6. Det enda tränaren behöver göra nu är att prata med Robin, be om ursäkt för att han varit otydlig och gå vidare. Ytterligare behöver han eller hans klubbledning i ett enkelt pressmeddelande, eftersom det fått så stora rubriker nu, meddela att konflikten är över och att allt har retts ut internt.
7. Hur svårt ska det vara?
 
Så ja, nåt mer?
 
Aj jo. NEJ! Det här är ingen könsfråga. Det samma hade gällt i Åland United där vi dock inte har den typens avtal som Robin haft i IFK ishockey.
Sen är det Kjelle som fått gå från sin arbetsplats där han jobbat i 28 år... Jo, det är Visit Åland. De som inte prioriterat Åland United som en marknadsföringsprodukt för Åland, men har stora reklamskyltar på WHA vid Veikkausliigas matcher. Just de har sparkat Kjelle! Jag är ändå övertygad om att det löser sig för vår omtyckte medarbetare. Har nån av er jobb åt honom., Hör av er- till honom!!!
 
 
Herrarnas Champions League i år liknar ingenting. Texter om digerdöden måste kopieras nu, elevrådsmöte ska hållas och jag ska på möte med självaste rektorn. Texten om religion- samt livsåskådningsundervisning som jag ser det blev klar i går. Edit ska gå hem från skolan... Mycket nu. Måste kolla hur Linda mår.... På lördag premiär mot Honka. Måste skriva text om det, samt om Pilles landslagsturnering. Nåt annat? Jovisst är det det..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0