Dagen efter dagen före

Det har varit slitande tider på flere fronter den senaste tiden. I dag är jag inte fräsch som en babyrumpa om nu någon trott att jag vore det annars. En Vasaloppsmålgång och en VM femmil i bakgrunden är några av de komponenter som formar dagen, förutom Rufus som lämnar lokalen för PR uppdrag och faktum att Emilia vill baka chokladplättar och därmed har engagerat hela gatan, men inte riktigt planerat för detta och just nu tror jag att endast hon, Fru Kickan, Gurkan och Edit finns i köket. Pärla tar sig en funderare om hon vill vara med eller inte och sitter bakom en stol i hallen och kommunicerar därifrån med läten som ibland låter som ord, ibland mer som morsesignaler.
Det blev en del goda minnen från våran 0-0 match i går. Sen finns det andra minnen också, som en frilansande sportjournalist som mitt i allt hade gått över planen och stod tätt fast i Craig och krävde information av honom precis då han var i färd med att leda uppvärmningen. Totalt ogenerad visade det sig att frilansaren inte heller visste vilka av våra spelare som var nya och Blomquist måste ju vara från Sverige inte sant? Alla kan ju inte veta allt, det tycker jag är klart... Men om man ska vikariera så kan man ju i alla fall låtsas att man läst den tidningen man ska skriva för, eftersom allt han frågade inför matchen faktiskt har stått i nämnda blad. Ett helt okej reportage fick han till i alla fall baserat på vad som står på nätet, så det kanske bara är sådant som vanligt hyfs kombinerat med förmåga att åtminstone låtsas vara påläst som frilansfortbilningen kunde rikta in sig på.
 
 
I skrivande stund har Serbien-Finland sparkat igång där nere i Serbien. En rätt intressant startelva har Make och Maiju presenterat. Elina Myllymäki startar som mittback med Anna W. Det verkar som om Adde spelar på mittfältet då Franssi och Sällström verkar ta hand om förstavalsplatserna på topp i dagsläget.
En rolig nyhet är att Riikka Ketoja, som inkallades istället för Ria Öling som drog till Spanien, spelar från start. Riikka var i många år något av en liten favorit för min del och många har försöken varit att få henne till Åland. Hon valde dock Sverige och efter en par tuffa skadedrabbade år har hon nu återvänt till Finland och blivit en till österbottning i TPS raska lag. Nu stack ju Ria till Spanien som sagt och hon och Riikka är från och med nu inte lagkamprater mera, annat än i landslaget ifall de båda kallas in samtidigt.
 
Det ryktas om potatisgratäng och lövbiff, bara jag handlar... Jag kommer att handla! Brysselkål och kokt morot som det sägs ackompanjeras med tycker både Rufus och jag inte låter lika viktigt. Någon gång före jag somnar i kväll ska jag också skriva verksamhetsberättelsen för Damernas Ligaförening. Den kommer att vara väldigt kort och därmed väldigt realistisk...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0