Snart är det höst!!!

Jag sitter i skuggan utanför huset och hör ljudet av lekande barn och Fru Kickan som slipar ett bord. Skön liten fläkt gör att det inte är lika hett som i går. Barfota känns skönt då asfalten på vår uppfart utstrålar värme. Hjärtrud stirrar på mig. Olivia var här via och hämtade en boll som hon skulle ge till ett lag hon och Isabella ska träna senare i dag.
 
Fru Kickan har en egenskap att vara riktigt på då hon är på och riktigt av då hon är av. Då hon tvättar kläder kollar hon aldrig fickorna och tvättar liksom allt. Då hon tvättar handdukar lägger hon aldrig fram nya så man får gå naken och våt för att gräva i lådor. Då hon inte ska dricka Jaffa ber hon mig att inte köpa, sen köper hon själv. Sådan är hon min fru... Just precis passerade hon mig med en Jaffa... Inte bara sängkläderna är bytta, utan hela sängen inklusive madrasserna är svängda. Vi har burit in en ny byrå och en altan är planerad till precis där jag just nu sitter.
 
Jag har pratat med FBF om utvecklingsgruppen för damernas finländska cup som jag är med i. FBF befann sig nära Östra Centrum i Helsingfors för att "lite fixa en grej" innan FBF reser till Schweiz i morgon. Även Bagar Mattsson lär komma dit förstod jag. Med privatflyg sades det... Om IFK får första matchen hemma och inte mot Celtic, som kan göra att man kanske inte spelar i Mariehamn (eller vad vet jag) då kanske cupgruppen har möte i samband med matchen. Tomi och FBF, som troligen har råd, eller blir inbjudna till matchen kommer sedan att se den, medan jag troligen är hemma och äter micropizza, eller kanske är på träning eller nåt.
 
Ingenting är heller som tröjauktioner. På ÅUs hemsida pågår nu bud om tröja nummer 7. Herr Landshövding leder budgivningen just nu och Linnéa och Fellis argumenterar huruvida Taina Hartikainen har del i den eller inte... Gamla medlemmen Nane har starka åsikter om hur det hela ska gå till och livet leker kan jag säga.
 
Klockan 14.40 spelar IFKs flickor i Alandia Cup och klockan 15 är det ÅUs F04or som spelar hemma i Markusböle. 18.00 är det Portugal-Mexico i Confederations Cup och i kväll sedan Kamerun-Chile... Jag har anmält mig, Fru Kickan och Edit till Camillas 50-årskalas... Snart är det midsommar och stången ska upp...
 
Vad kan jag säga? Snart är det höst och befrielsens timme... Eller så är det bara nytt som skapas ur gammalt. 8A, massvis med sjuor... En slutserie och cupen... Nu i juli ska det till att verkas för vilken slutserie det blir. Jag vågar inte ens andas om den nedre... Nej, vi ska vara i topp 6, så är det bara. Kuopio och Jyväskylä borta blir viktiga viktiga resor, precis som Kokkola nu i veckan.
Ser ni friheten och harmonin i detta? Dessa har redan fått uppleva sin höst... Min favoritårstid... Aj jo, vi ska ju ha baby också....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0