Skräppor och glad Johanni

Undrar om jag hade denna rubrik i fjol också.. Eller nån annan midsommar. Skulle inte förvåna mig... Så sa man i min ungdoms Sibbo nämligen, åtminstone sa Joni Åberg så... Nåväl, detta önskas alla läsare och även de som inte läser.
 
Stången kom upp. Igen var där tiotals med hjälpare av olika slag. Löv klipptes och träddes på trådar. Lelle stod på en påle och svettades. Sen lade han till och med undan sin ordningsmannaväst för att vara med och skuffa upp fanskapet. Jag fick en fråga av en dam som hävdade att hon aldrig varit på damfotboll, men tydligen visste precis vem jag var, om vi i fortsättningen också ska hålla i midsommarstångsarrangemangen. Ja, alltså... Jag tror att det kommer att förväntas av oss. Sen är det upp till någon annan än mig att säga om vi ska motsvara förväntningarna på denna punkt.
Midsommarstänger är inget att leka med här på Åland och ibland måste självaste stångkaptenen gå på... Stången?
 
 
Jag gjorde själv mitt jobb. Väntade hem Rufus i natt, sov nån timme och vaknade för att åka till stångplatsen. Där bar jag bänkar, klippte löv, knöt löv och till slut skuffade jag upp stångåbäket med en masa andra gubbar, som Herr Landshövding precis inför hade sagt att jag ansvarade för att faktiskt kom fram. Själva processen liknade mest en light version av förlossning vad jag kan förstå. Push push ropades det och sen jublade alla när grejen stod lodrätt. Ålänningens Sång sjöngs och så dansades det ringlekar. Några av de spelare som faktiskt finns på ön denna helg hade kommit till platsen. Föga överraskande var Florin Wagner den mest ivriga då det gällde att dansa. Även hon halkade dock lite efter då man sjöng andra versen av Små Grodorna, alltså Små Grisarna, samt hoppade runt ringen sjungande "nöff nöff nöff". Vi tackade , skakade hand faktiskt och sade att vi ses på måndag.
Förvirrade fotbollsspelare på skandinaviskt och åländskt midsommarfirande... I fjol sade Craig 7 gånger "This isn´t in my contract". Ändå var han där. I år har han precis återkommit efter HJK förlust i går.
 
 
Jag hade tänkt ta ledigt typ nu. Bara lite på tårna för tonårsfirande, inte för egen del, utan för tonåringars... Ingen Confederations Cup i dag. I morgon var det visst nåt om Ryssland-Mexico. Så ska jag ju skriva en sådan där utbildningsplan för våra flicklag också före nästa lördag... I natt troligen då om det ska bli. Sen är det nästa vecka snart, men det är nästa vecka det. Och det är ju ganska snart...
 
Skräppor och Glad Johanni till alla nu alltså!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0