Kom igen. Det är ju bara damfotboll!

Som de flesta troligen vet, eller vad vet jag, är jag egentligen en fridens man. Jag försöker, fast jag jobbar hårt för att verka motsatt, se saker ur en positiv vinkel och liksom se de möjligheter som kan göra verksamhet konstruktiv. Då jag av en kvinnlig spelaragent vars företag utger sig för att finnas till för att damer ska kunna ges möjlighet till professionellt utövande av fotboll först kallar mig "silly" och sen "unprofessional" och avslutar genom att konstatera att det här ju bara är damfotboll och att det är helt orimligt att ställa de krav som både Finlands Bollförbund, Finlands lag och överhuvudtaget, enligt den uppfattningen jag har efter ett antal år i branschen, sådant som krävs i professionella arbetsförhållanden. Det här är ju inte herrfotboll heller, säger kvinnan. Nähä. Om jag inte vore en fridens man hade någon fått finna sin näsa i sin egen nacke eller nåt. Hur i hela friden ska vi kunna uppnå respekt för damfotboll om inte ens de egna aktörerna visar den?
 
Fru Kickan kommer säkert snart hem. Då jag besökte henne på hennes arbetsplats i dag var hon rätt oemottaglig, eftersom volleybollfinalen i öspelen just då höll på och att jobba och följa med finalen tog upp hela hennes tid. Jag fick mina scannade papper i alla fall så allt väl där. Hörde just att Åland vann efter en fyrasetare. Gratulerar!
Här ser vi det förlorande laget i gårdagskvällens drabbning. 3-4 hade på ett år förbytts till 4-8. Hur ska vi alls ha en chans nästa år om förlustsiffrorna redan nu är i den här klassen?!
Här ser vi vinnarna. Jag vill bara poängtera att mannen i rött högst upp till vänster var domare. Efter matchen visade det sig att han var tränare för vinnarlaget... Vad ska vi tycka om det? Jag är mot videodomare, men straffen just den där domaren gav till flicklaget kunde granskas tycker jag!!!
 
 
Vad annat? Massor väl men jag orkar inte skriva om det. En dag på kontoret har detta varit. Kontoret befinner sig ute på vår altan för tillfället. Edit hävdar i sten att jag inte är tråkig fast jag bara skriver och pratar i telefon hela tiden. Hon har i alla fall till min stora glädje börjat ägna sig åt relevanta saker så som "Varför spelar Cristiano Ronaldo för Portugal? Han spelar ju i Real Madrid." "Vilket land är Drinkwater från? han jobbar ju i Leicester City." "Varför kommer det inte så mycket på TV när tjejer spelar fotboll?" "Vilket djur är Långben egentligen?"
 
God fortsättning på vad ni nu fortsätter med. Jag fortsätter skriva och tala i telefon jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0