"Hei somebody vittu press"

Rubriken är denna kväll ett citat. En av Åland Uniteds spelare dirigerade sitt lags spel under Samuels 3v3 matcher som sög musten ur mången cell. Repliken symboliserar också den värld vi lever i och vår mångspråkiga och -kulturella verksamhet. Inte en tveksamhet i var Marj... alltså spelaren menade, fast man inte talar ett ord finska, svenska eller ens engelska för den delen. Det är en viktig grej här på självstyrelsedagen. Åland, folk, nationer består av människor som vill höra till det folket och den nationen. Inte kan man utifrån reglera vad som är "äkta åländskhet" eller "typiskt finskt"... Om man , liksom jag känner mig finländsk och åländsk på samma gång, då är det min rättighet att göra det. Lika lite som man kan säga åt en människa att han/hon är muslim eller inte, det vet bara människan själv, kan man berätta åt en annan människa vilken folksjäl han eller hon har. Så är det bara. Sen kan det sägas på massor av sätt med massor med språk!
Oj, nu kom det en bild på vår målvakt här också... Undras varför...
 
 
Det var allmänt skönt och roligt att se laget igen, efter en hel veckas uppehåll. Soligt och skönt! Skulle det inte vara sånt kaos annars skulle det bara ha varit värt att finnas. I morgon klockan 10 igen och sedan hade jag tänkt mig åka till KHS och få det där klassrummet städat. Det är synd, men det måste erkännas att detta år finns det mindre än någonsin som ger mig motivation att gå in där före i augusti. Synd, det brukar inte vara så. Säkert nåt temporärt bara.
 
Gertrud har fått några namnförslag... Jag tror banne mig att han ska heta Hjärtrud. Det är manligt och dessutom väldigt... Tuppigt... Kanske han får bo här hos oss över sommaren och sedan komma in i klassen då det är dags. Okej?
 
Solen skiner. Gurkan har bjudit till utomhusvistelse och där sitter Fru Kickan, som i och för sig vill komma in halv 9 och se Finland-Kina i volleyboll, Linda, Lindas Kompis och så Gurkans och Fru Kickans kompis. Edit har flytt in i sitt rum där hon läser för att sätta nåt rekord de har satt henne på att slå från hennes skola över sommaren. Bra läge här första dagen att komma igång.
 
Folk talar om att Sverige ska spela mot Frankrike i kväll. Som vi talade med Kjelle vet vi inte på vilken kanal det kommer och att det är lika bra så man slipper se det.... Kjelle stod för övrigt för dagens replik, förutom den som framkommer i rubriken. Medan spelarna joggade ned stod Kjelle och tittade ut över planen. Då jag frågade honom vad han tänkte på svarade han: "Jag tycker det skulle vara häftigt om det kom en älg inspringande här över planen just nu." Ja det kan man tycka Kjelle. Ses på Hammarvallen i morgon vetja. Klockan 10!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0