Ett herrlandslag som spelar som små flickor och en tupp som kanske ska heta Gertrud

I går kväll då vi satt och såg Finland-Liechtenstein utbrast Edit efter några minuter. "Det här ser ju lite ut som då mitt lag spelar. Alltså, de sparkar iväg bollen och springer rakt fram och passar jättelite till varandra.". Då jag var i hennes ålder kunde jag utan problem räkna upp Västtysklands och Hollands startelvor, jag kände till de viktigaste klubbarna i England, Västtyskland och Italien, bland många andra och självklart kunde jag lagen i den finländska mästerkapsserien och många spelare utifrån alla de nämnda. Men jag kunde inte analysera fotboll lika snabbt och självklart som Edit gjorde i går. Finland-Liechtenstein 1-1 alltså. Edit tyckte även att planen såg så liten ut då man filmade så långt nerifrån och inte uppifrån som man "ju brukar".... Jag vet inte om flickan blir fotbollsmänniska som stor, men hon har syn för både helhet och detaljer.
Frågan är om det är den främre eller bakre raden som borde spela... Jag måste se hela Italien-Uruguay senare på kvällen för att bli lite mindre upprörd...
 
 
Sommarlov var det sen också jo. Jag stod och höll kyrkvärden sällskap längst bak. Jag fick mig sjunget "nationalsången" alltså "Den blomstertid" innan jag smet ut och gick till skolan. Rufus hade fått sitt avgångsbetyg, men skickat hem det med sin mor (Jag for dit sen och kollade så jag har sett och hållit i det...) Pojken såg nöjd ut och det är huvudsaken. Sen såg jag folk från 7A också. De hade lämnat en prydnadsfågel... En tupp av nåt slag på katedern. Den ska vi ha i klassen på hösten. Jag bad dem jag såg lämna in namnförslag så vi kan ha en namngivningsceremoni i höst. Det enda förslaget som kom in var "Gertrud". Det vore väl fint? Tuppen Gertrud i 8A... En par elever tog sig för att röka cigarretter också, så där precis efter avslutningen fick jag mig berättat. Jag var ju inte på jobb, så jag tipsade dem bara att använda sommaren till att sluta röka. Annars måste jag ställa till med beroendevård och psykologsessioner i höst. Det vill varken de, jag eller psykologerna, så sommaren ska få sköta sitt jobb. Jag manifesterade sedan min egen frihet genom att inta lunch helt själv på Hesburger!!!
 
Även Edit har fått sommarlov. En par filmsekvenser på facebook visar hur hon uppträder med hela kroppen vid våravslutningen...  Fru Kickan, Linda och Emilia satt i publiken och trivdes säkert bra, tror jag. Måtte Edit få en bra sommar. Just nu är hon hemma hos Klasskompis H och jag är lite osäker på när hon ska hämtas. Middag ska hon ha i alla fall och sen fotbollsträning.
Här är från senast då Edits lag spelade. Detta är rentav matchen då hon kallades "Supermålvakten" av Bajens coacher. Ganska starkt i en match som förlorades 0-8. På söndag smäller det igen, i Jomala och sedan är det fotbollsskola i Backeberg hela veckan... SEN får hon ledigt, som hon själv uttrycker det.
 
 
I morgon är också Åland Uniteds A-lag tillbaka från sin sommarsemester på en vecka. Samuel får hålla i tyglarna och jag tänker åka ut och hjälpa lite, åtminstone moraliskt. Det är bara lite på en vecka tills 100-årsjubileumsmatchen mot PK-35 går. Alandia Cup invigning är det också, men jag måste säga att om någon, vilket jag inte erkänner att jag haft, har förutfattade meningar om Alandia Cups organisations flexibilitet kan jag bara säga att de är flexiblare än gummi. Om ÅU vill kan ÅU ha cafeteriaförsäljning under hela invigningen och sedan hela matchen efter det. Någonting säger mig att vi borde vilja det.
 
NU har det visat sig vad vi behöver göra med våra sopimuksettomia amatöörejä. De måste bli sopimuksellisia och då måste det gå till som jag trodde från början. Det jag då inte visste var att det är enda sättet. Ingens vardag ändras, förutom administratörernas och byråkraternas.
 
Till slut vill jag be om ursäkt för alla vars känslor jag verkar såra här i min blogg. Är det dags att sluta för fjärde gången eller kan vi fortsätta och försöka se det positiva jag oftast menar? Det finns ibland lite kritik också i texterna. Den går nog hem hoppas jag! Men de allra flesta menar jag nog bara att vara snäll med!
 
Glad sommar KHS och ex KHSare! Vardag i Åland United nu fram till... Nyår? Eller, mitt kontakt är ju slut den sista november så vi får se hur man vill ha mig... Kan jag få sparken från KHS förresten? Vem kan ge mig det? Skoldirektörn? Gud? Nån?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0