Nu på matchdagens dag

Lite i fas känns huvudet, vilken väl är den enda kroppsdelen hos mig som funkar likt den biologiska ålder jag ska ha och även det på ett obeskrivligt eget sätt. Sömnrytmen har stabiliserat sig till sensommarens väldigt sena insomnande och ett uppvaknande in på förmiddagen. Måste passa på före Blobben förstör den senare delen, men då är det ju höst redan. Nästa sommar vill jag inte tänka på just nu, annat än via mina excel filer som inte finns, annat än i det just nämnda huvudet, likt idéer för att uttrycka mig Platonskt. I dag är det i varje fall matchdag. Sol är det ute, även inne är det lite sådant. I hjärtat och sinnet råder mer gryning, men med möjlighet till sol faktiskt. Fru Kickan förbereder Edit för matcher, det vill säga beachvolleysådana. ÅM i den grenen lär gå i dag på stranden vid Mariebad och dit ska de två tydligen. Vi ses i kväll troligen...
 
Jag dricker kaffet och läser in mig på olika delar av dagen, veckan, året och ja...Universum. Snart inleds matchdagsprocedurerna med först fyllandet av Landroverns kylare (Jag har fått Lindström i Jomala att kolla på underverket på måndag, han gav mig inte mycket hopp men lovade kolla) och sedan körande för att pumpa diverse bollar och placera dem i de fyra olika säckarna som tydligen endast jag i hela världen har koll på. Alltså, det är inget svårt, men det har visat sig att om inte jag är där och visar exakt vilken bollsäck som är tänkt till vad, samt kollar bollarna före domaren ska kolla dem, då går nåt fel. Det har det gjort varje gång hittills, så jag är övertygad om att det är en av de uppgifter Universums skapare gett mig för att ordningen ska hållas.
Det är detta vi liksom väntar på. En fotbollsmatch. Så här såg det ut i våras då vi besökte HJK. I dag är det alltså de som besöker oss.
 
 
Jag kom hem i går med två nycklar till samma omklädningsrumsdörr. Betyder det månne att ingen vaktmästare på WHA heller kommer in? IFK som alltid ska städa före vi har match och kommer in kanske inte heller ha kommit åt. Hur månne det ska se ut då? Troligen som alltid. Jag beundrar faktiskt IFK för att de varje gång ser ut att ha hittat allt som jag städat bort inför förra hemmamatchen. Varje gång vi har ny match ligger allt det där bråtet utslängt över hela rummet igen. Jag slänger in allt i duschen och så fortsätter det. Bara ingen annan av våra ledare störs så....
 
Herr Landshövding har kopierat de laguppställningsblad jag sände honom på torsdag, samt levererat juice. Åsa, Gerd och gänget inkl Lelle och hans gäng kommer och öppnar cafeterian och chipsförsäljning och vad de nu pysslar med. Harry och Ted kommer, eller Harry först och då jag gått igenom med honom kommer Ted. Tillsammans sköter de speakerbåset och eventuella streamar. Ifall Ted inte streamar kommer Ann-Sofies bror att filma. Just nu behöver jag inte annat än veta vilken variant som försiggår, de sköter allt det där själva. Gunnel kommer också och ska ha hand om biljettförsäljningen. På basen av de rapporter jag fått av Marjukka har Sunds IF inte anmält en enda person till vår fribiljettkampanj, så Gunnel behöver inte stressa med det. Inte heller behöver jag producera frikort för kaffe och tilltugg. Våra F04or ska vara bollkajsor och på samma gång ska föräldrarna stå i föräldrafunktionärstur. Detta har jag kunnat följa på deras facebooksida. Egentligen är detta en av de mest på förhand sett avslappnande hemmamatchdagarna denna säsong hittills. Bollkajsorna kan nog vara röda, fast HJKs målvakt är det. Om domaren, vilket hon har gjort, godkänner HJK att spela med blå shorts och blå strumpor hemma hos oss då vi är helblå. Då KAN bollkajsorna vara röda fast HJK har röd målvaktströja, jag bara säger...
En par av dessa torde vara med i Åland Uniteds matchtrupp i eftermiddag förresten. Jo, Maiju är en av dem! OBS! Bilden är från 2013.
 
 
17.00 känns faktiskt som en okej starttid för hemmamatcher ur funktionärs- och garanterat också spelarsynvinkel. Årets experiment med 18.30, som vi nog slutför hela vägen tror jag, var väl ingen flopp direkt, men det visar sig nog, tycker jag, att det inte är någon som helst skillnad publikmässigt när våra matcher spelas. De som är intresserade, de kommer nog! Resten inte!
 
En annan sak som 17.00 kickofftiden gör är att jag faktiskt, bara alla grejer samlats och journalisterna fått sin del, hinner hem och faktiskt kan hinna se en större del av Holland-Sverige. Kvällsmatchen till sedan och det finns möjligheter att denna soliga sommardag kan generera i Hattrick. Det vill säga seger för Åland United, Holland och Danmark! In God we trust, others pay cash!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0