Nu är det EM

På eftermiddagen anlände jag hem och fann Fru Kickan i köket, Edit på kalas, Emilia i Sottunga och de övriga vet jag ej någonting om , men jag skulle ha hört om de farit illa. Ett så kallat hälsotalibanbeslut fattades och jag "tog ledigt hela eftermiddagen". Inte en e-post skrevs och inte ett telefonsamtal ringdes, annat än av Edit då hon rapporterade till sin bror att hon börjat med armpressar och sit-ups.
 
Mot kvällen började EM. Jag minns då Finland sparkade av mot England 2005. Jag minns också då finländska arenor fylldes under EM 2009. Jag minns besvikelsen då det inte höll, trots många jättebekanta spelare i laget i EM 2013. Nu började EM 2017 och vi är inte med. Edit tittade på Holland-Norge och största delen av Danmark-Belgien. Hon sade, jag citerar: "Sen då jag är stor och spelar i Åland United, då vill jag nog att lite mer folk än i dag kommer och tittar". Då jag frågade om hon skulle vilja spela för en sådan publik som där var vid Holland-Norge matchen sade hon, "Ja, det vill jag. men vad ska vi gör så det blir så?". Evighetsfrågor, eller förhoppningsvis inte. Dock var mitt bästa tips till henne att för det första komma med i Finlands landslag och för det andra se till att det kommer med i ett EM slutspel. Själv skulle jag tycka det vore fantastiskt om Edit eller Blobben spelade för Finland, så klart Linda, Emilia och Rufus också, men de har inte sådana ambitioner så det behöver inte sägas. Om det sedan inte blir så, då bryr jag mig inte alls om vem som för Finland till EM igen. Olivia, Isabella och Sara Mattsson duger jättebra, eller Onna Ketola...Vem som helst. Jag vill inte bli en sådan där gubbe som är den ende som minns att Finland faktiskt har spelat semifinal i fotbolls EM. Det gjorde vi nämligen. Minns ni inte, var tysta bara och nicka. Jag hoppas det kommer en dag då det blir pinsamt att inte veta sådant också!
Lieke Martens spelade i dag i EM och riktigt bra dessutom. Hennes inlägg hamnade i skallen på Shanice Van De Sanden och gav Nederländerna en fantastisk start på hemmaturneringen genom 1-0 mot regerande silvernationen Norge.
 
 
Edit ville som sagt se också Danmark-Belgien. Sen blev det inte hela matchen då hon blev så trött och vi kom fram till att hon bättre orkar se Sverige-Tyskland i morgon om hon lägger sig mitt i andra halvlek. Danmark började friskt mot ett Belgien som hade kiss i byxan. Sanne Troelsgaards nick efter att målvakten Justien Odeurs hade fumlat gav danskorna en ledning redan i 7e minuten eller när det nu var. Belgiens spurt under slutet av andra halvlek liknade sedan i mycket Åland Uniteds jakt i slutet av matchen i Vaajakoski i går. Gemensamt blev att det aldrig blev ett mål sen på slutet. Vi klarade oss dock lite bättre än Belgien, för vi fick oavgjort och de förlorade.
 
Nåväl. EM är alltså igång och jag tycker om sådana här turneringar. I morgon är det Ryssland-Italien och sedan då Sverige-Tyskland på kvällen. Själv ska jag låta det bli en kontorsdag med en par träffar med bland annat Marjukka och Bri på schemat. Nästa helg bär det av igen. Denna gång till Tammerfors. Mycket vatten och trycksvärta hinner flyta här emellan dock. Hoppas att någon orkar med mig, slog det mig just...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0