Ja.. Vi har ju match också då...

Det mesta torde vara under kontroll vad jag kan förstå. Klockan börjar vara på väg mot lördag morgon och... Ja, matchdag är matchdag. Det är skiljt att vara spelare. Det är skiljt att vara tränare och det är väldigt skiljt att vara Sportchef, som faktiskt vet vad spelare och tränare också funderar på. Natt är det lika fullt och sen kommer en lång dag. För min del blir det lite mer action i och med att Melleris är här och ska ha Edit med sig under eftermiddagen. Emilia sover här i natt, men försvinner på jobb före jag vaknar (hoppas jag) och Linda sitter i taxicentralen. Rufus, som dök upp till kvällens pizzaätning på stan gav någon slags indicier om att han skulle komma i morgon och kanske till och med gå på fotboll med de övriga... Jag uppskattar allas strävan och allas närvaro. men det är ju matchdag. Edit fick för övrigt ett offentligt skrattanfall vid glasskiosken och många oroliga människor behövdes lugnas ner med orden "allt är bra, barnet mår väl och ingen plågar henne..."
 
Just detta med match var något som glömdes bort i dag då radion och Nya Åland fokuserade på pseudonyheter. I går kväll ifrågasattes Åland United av åländska grupper mot rasism och så sent som i kväll fick jag höra att jag bara kan räkna ut vilken skada det hela redan har skapat. För vem skadan skett fick jag aldrig veta, för det borde jag kunna räkna ut själv, tyckte man.
Vi talar alltså om dessa människor och de värderingar de representerar. Man ifrågasätter nu om dessa är lämpliga att stöda damfotboll (eller idrott i allmänhet, men i vårt fall gäller det damfotboll). Som Herr Landshövding så riktigt sade i sin radiointervju vore det enda kontroversiella i sammanhanget ifall vi inte hade vänt oss till alla partier, utan bara några. Det goda med partier är att de inte utesluter varandra, vilket vissa företag gör. Att jämföra åländska politiska partier med åländska livsmedelsaffärer tycker jag även passar utmärkt. Alla säljer samma sak, men i lite olika förpackningar och lite olika priser. De vill alla ha kunder och möjligheten att kunna bestämma om utbud och priser. De är väldigt lättkränkta om man blir personlig och de stöder ofta IFK Mariehamn som privatpersoner, men låter Åland United lägga upp lite skyltar ibland. Vissa är mer åt Åland Unitedhållet, andra mindre, men likväl anser de sig sitta på det rätta alternativet. Folket väljer det som de tycker passar dem själv bäst och klarar sig ibland helt utan dessa. Utmärkt liknelse tycker jag och därmed kan kanske både det kontroversiella, samt nya i denna som sagt, pseudonyhet få lugna sig. Vi har faktiskt match på kvällen. En viktig en!
 
 
Japp. IFK Mariehamn har anmält 13 personer att kostnadsfritt och som inbjudna komma för att se matchen. Hur många medlemmar har IFK? Bara undrar av intresse... En pensionärsförening från Åbo, Tepsiläiset ry kommer också med en 14 personers deputation och om inte Herr Landshövding rycker in blir det jag som underhåller dem inför matchen, på samma gång som jag fixar med bollar omklädningsrum, kaffebiljetter, speaker, domare, bollkajsor etc och sen sitter på bänken och rymmer från allt annat än fotboll innan pressen ska ha sina intervjuer och allt ska samlas ihop och rapport inte ska skrivas före jag orkar och vill men senast på söndag...
 
Jag vet ej var jag hittar Edit sen på kvällen, men förhoppningsvis på samma ställe som Familjen Melleri... Fru Kickan har troligen då ännu inte kommit från sin 70 årsbaluns som hon "beordrats på" av sin arbetsgivare. Jag är blöt och mjuk av många orsaker. En av dem är att vi har match... Igen... En av orsakerna att jag finns, tror jag.... Måtte jag tycka det är värt att finnas i morgon kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0