Ingen femetta, men en par sexnollor

6-0, 6-0. Kvällens resultat, som inte var förknippade med tennis, åtminstone direkt. England körde över Skottland här hemma hos oss, eller i TVn men ni förstår. I detta fall har jag så mycket sympati för skottarna att jag lite likt spelare som gör mål mot sitt före detta lag inte jublade fullt ut. Den skotska energin vid "Flower of Scotland" och inte minst Jill Ross uppoffrande spel värmde hjärtat. England, de tre lejoninnorna var bara så fruktansvärt mycket bättre i går.
Jodie Taylors tre mål, EMs första och kanske enda, det får vi se, hattrick var sann konst. Ellen White, som gjorde ett eminent jobb som defensiv forward, om ni förstår vad jag menar, samt Jordan Nobbs och underbara inhopparen Toni Duggan spädde på Anna Signeuls mardrömskväll. Hoppas hon inte bara tar dessa kvällar för givet då hon tar över Finland om en par veckor...
 
 
Tidigare under kvällen hade Portugal visat sig vara EMs hittills sämsta lag, till och med sämre än Schweiz var då de spelade senast. Spanien, utan Vero i laget, av nån konstig anledning, spelade streetbasket och vann med 2-0 utan att förta sig. Hur kunde Finland falla ut mot de där? Åtminstone Portugal... Snälla Anna och alla som hjälper. Kan ni se till att det inte händer igen, tack!
 
I kväll ser vi bland annat fram emot högkänslomatchen Holland, förlåt Nederländerna-Danmark. Lite småfavoritspelare i bägge lag (Martens, Harder etc). Norge ska väl ta sig samman och visa Belgien skåpets plats kan vi tro. Eller blir pressen för hård efter förlusten i första matchen?
 
Japp. Möte vid kaffebordet snart igen. Synnerligen effektivt julijobb måste jag säga. Bara det inte vore för all administration vore det snart bara att sparka igång säsongen 2018 och fast 2022 för min del... Nuförtiden vet vi ju att både Ministrar, pressen och hela folket följer Champions Leagues kvalomgångar så jag ser med förtröstan på året efter vårt nästa mästerskap, när nu det sen ska komma...
 
6-0 lär det ha blivit i Warszawa också på basen av Facebook och dagens tidningar. Väntat väl? Legia gick med handbroms i andra halvlek här och spelade väl ut lite mera på hemmaplan. Då går det så här för finländska mästare. Vi förlorade ju 7-0 mot de polska mästarna 2014, så IFK var snäppet bättre då. Jag säger inte att jag gillar läget, det gör jag inte. Dock måste vi acceptera läget som fakta! Jag tror förresten att Legia Warszawa kommer att kvala in till gruppspelet i Champoins League och sedan falla ut.
 
Till blandad glädje, blandad frustration då jag missade de fyra första, men jag märkte i natt att Sveriges TV 4 sänder Rockyfilmer. I  natt var det Rocky 5. Jag fick svårt att somna och akut ledsamt efter alla mina barn. Både dem som sov i Jomala, här hos oss, i magen och utanför magen, samt jobbade i Taxicentralen. Jag antar att även detta är något som ska behöva accepteras, såsom jag accepterat det i olika former i mer än 21 år nu!
 
På lördag Ilves. Jo, det finns alltid i bakhuvet det med om nån trodde jag bara flummar iväg...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0