I lagens namn! Sluta nojsa!!!

Men Herreminje så det ska hållas på. I går kväll, efter att besökare som Melleris, som i och för sig bara var inne och svängde innan de åkte till Kökar, men också bebisen med föräldrar som bara tittade förbi då de var på Åland och de som hämtade skrivbordet hade lämnat lokalen, Fru Kickan lagt sig och Edit fortsatt sin självpåtagna tillvaro i sin säng som hon inte skulle lämna före morgonen, tänkte jag få lite kontorsgrejer undan medan jag hoppades att lite sommarstämning också skulle få komma över min själ. Det hjälptes lite upp med Viasat History som visade lemlästningar i England under 1300-talet, riktigt bra filmer faktiskt. Då, vid halv 11 på kvällen ungefär började det rassla i e-posten och på facebook. Jag uppmanades från flere håll att fundera noga innan jag (!) accepterar Åländsk Demokrati som tröjsponsor för Åland United. Vadå tröjsponsor?
 
Då jag bad om det online fick jag under en minut 8 printscreenar av Ålandstidningens måndagsnummer, som alltså kom i ålänningarnas brevlådor nu i morse. Där var vi på första sidan och tycker inte det är konstigt med att ÅD sponsorerar oss. Nej det gör vi inte ännu heller. Nyhet? I tidningen, inte på sportsidorna, utan tillsammans med nyheter fanns en rubrik om att ÅD vill bli tröjsponsor för oss. Texten i artikeln där under, då Stephan Toivonen intervjuats och även jag tidigare under dagen säger inte att det inte är möjligt, eller att vi vill ha det så, men pang bom hade flere tiotals läsare på kvällen trott att Åland United planerar att ingå tröjreklamavtal med ett politiskt parti. Det kan vi ju inte. "Fotbollsregler 2017" som ges ut av Finlands Bollförbund har åtminstone i den finskspråkiga versionen på sid 28 i samband med regel 4, moment 4 en klar punkt som bland annat förbjuder politiska, religiösa eller personliga statements, symboler etc... Därför kan varken ÅD, något annat politiskt parti, eller tex en religiös organisation finnas på våra dräkter. Visste jag detta då journalisten ringde? Svar, ja. Vi pratade bara inte om dräktreklam då, utan om sponsrorering i stort. Journalisten menade säkert inte att förvanska mina och min förenings ord, men tyvärr kom ett rätt stort antal människor sett till hur många som nu alls vet vad det här är, att tro fel. Bra journalistik? Kanske? Vet inte hur vår mediasponsor, som stod för artikeln själva tycker.
Lite så här blev det i natt igen.
 
 
Vad gjorde jag då? Ja, det var ju så sent, närmare midnatt i det skedet redan, så jag skrev på eget bevåg till tidningen och bad dem korrigera på ett tydligt sätt så folk skulle sluta missförstå. Sen kontaktade jag också Toivonen, som sade sig ha pratat med nån pojke på Arken och frågat lite om tröjreklamer etc. Jag berättade hur det ligger lagligt till och han förstod så klart direkt. Inga problem alls. På morgonen, eller okej det var halv 10, så vi talar nog förmiddag ringde journalisten och ville höra vad jag hade att säga. Då jag nämnde att vi hade varit i kontakt med Toivonen blev ju frågan innan jag hann dra efter andan "Jaha. och vad sade du då?". Jag berättade sanningsenligt att jag meddelat att politiska partier tyvärr inte kan ingå klädreklamavtal med fotbollsklubbar enligt reglementet. Journalisten tycktes hoppa av glädje då han direkt svarade med "Aj TYVÄRR... Du skulle alltså vilja att det vore möjligt!?". Jag hoppas jag har helt fel, men det verkade nästan som om journalisten i fråga hade önskat att jag ville att politiska partier med ÅD i spetsen skulle finnas på ÅUs dräkter... Nu är det inte så. Jag förstår varför vi ska ha reklamer på dräkterna, men egentligen gillar jag det inte. På 1970-talet före reklamerna kom, var dräkterna mycket mer estetiska, tycker jag. Nu är jag tacksam mot alla som vill vara med. En dröm vore dock att någon gång ha en stor sponsor som skulle betala in den där miljonen typ och då kunna vara ensam på våra dräkter. Nu har vi många och det är bra gäng allihopa, inklusive just Ålandstidningen.
Sidu här. Till och med på uppvärmningströjorna...
 
 
Sen har ju förstås oändliga strömmar av åsikter delgetts mig. Jag såg just att Ålandstidningen satt in en rubrik på nätet där jag säger att det inte blir politisk tröjreklam. Toivonen ringde och ville diskutera andra lösningar då det nu inte går. Jag har "satt det bakom örat" som jag sade. Sen får jag skit för att jag hånar våra sponsorer också, då jag i går kväll i ilskorna mitt i natten tydligen använde orden idiot och jävla sommarextra om journalisten, som så klart varken är en idiot eller en sommarextra, som om det skulle vara nåt fel på dessa förresten. Jag tycker dock att den fast anställde politiske journalisten gjorde lite idiotiskt då han skrev och faktiskt betedde sig lite som jag kan tycka att orutinerade juniorer gör, precis som jag själv gjorde i går då jag hävde ur mig invektiv utan att först läsa vad han hade skrivit...
 
Nåväl. Vi har hämtat Fru Kickans bil från, var det nu är där nära Silverskär. Hon har försvunnit sedan med riktning Nabbens badstrand där Edit finns med Klasskompis H och hennes far. Jag märker att det är två timmar tills lagmötet börjar i Markusböle. Maiju och Bosse har hört av sig på telefon, Linnéa och Herr Landshövding på e-post. Jag har gjort vad alla utom en av dem har sagt. Ber om ursäkt för detta.
 
Hoppas alla större barn har det bra och , ja det gäller väl oss alla Guds barn egentligen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0