Den där Hjävla Hjulimånad med Hjärtrud

Ofta, väldigt ofta funderar jag vad jag skulle göra utan familj. Oftast kommer jag till att jag säkert skulle göra samma saker som nu, men inte alls förstå dem med samma komplexitet jag upplever att jag ser hela meningen med universum och min tillvaro i den samma i dag, då det sjuder av liv omkring mig och ändå inte. Vad hade jag gjort nu om det hade varit till exempel september? Ja, jag hade troligen just nu varit i färd med att laga, eller äta middagen i hastiga ryck så att Edit ska hinna på fotbollsträning. Jag skulle ha kört en skoldag med allt det innebär och även troligen skickat precis de samma e-mailen som jag skickat i dag om vi utgår från hypotesen att jag hade samma saker på agendan i Åland United administreringen som jag har i dag. Jag hade troligen fått svar på de flesta av dessa och skulle i skallen förbereda hur jag ska gå vidare och vem jag hinner ringa medan Edit tränar. Sen skulle vi komma hem för att hinna se andra halvlek av första EM matchen om den också skulle spelas just denna fiktiva septemberdag. Därefter skulle jag försöka få Edit klar för sovning, ifall det skulle vara så att Blobben inte ännu kommit. Då hon anlänt blir det bara anarki nämligen... Sen vore det andra EM matchen med datorn i famnen eftersom svaren som genererat mina svar kräver ytterligare frågor, som besvaras under kvällens gång. Även enstaka skolfrågor ploppar in under kvällen. Då EM matchen är slut skulle de sista mailen skrivas och eventuellt en frustrerad blogg och sedan skulle jag somna sittande, eller liggande om jag hunnit i säng, för att vakna till fredag, då jag vet att även träning och avfärd till bortamatchen väntar mot nattkvisten.
 
Men nu är det juli och ingen, utom Bosse svarar på tilltal. Jo Lillemor, men hon är en kvinnlig Bosse! Spelarna svarar snällt förvisso, de är ju på jobb liksom. Match i övermorgon. Fast jag vet att det inte är så känns det som att ingenting blir gjort, just för att ingenting görs. Ändå skulle det behövas göras så mycket. Det slutar med att jag sitter i randiga pyjamasbyxor på terassen och dricker mellanöl.
Så här! Hjärtrud håller sällskap.
 
 
Emilia förbereder att åka på husvisning till Umeå. Joel räknar ut vilken bil det lönar sig att ta. Linda sover säkert efter simskoledagen och före taxicentralsnatten. Rufus gör garanterat nåt, men jag har ingen aning om vad. Edit tillsammans med Pärla har en engelskspråkig gäst och Edit försöker kommunicera genom att använda en ordbok. Blobben hänger i Fru Kickans mage medan hon liksom har byggt en trappa och ett halvt staket kring terassen hon också byggt, medan jag e-postar, badar bastu och dricker mellanöl.
 
På vilket sätt skiljer sig kvällen från en motsvarande i september då? Troligen är Edit med ända till andra halvlek av Holland, förlåt Nederländerna-Danmark. Troligen får jag inga svar på mina e-postningar och ringbud före under andra halvlek och dessutom stannar jag uppe för att se Rocky Balboa efter matchen.
 
En riktig julidag det här. Mulet, men faktiskt skönt att knapra på den här maskinen här på terassen, i mina randiga pyjamasbyxor jo...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0