Då jag själv varit det är det ju konstigt att det är så svårt att hitta vänsterbackar

I dag är det min svärson Joels 20 års dag. Det är också dagen då Emilia och Rufus far till Turkiet, Linda kommer för att äta middag, Edit ska på födelsedag till en klasskompis och Landrovern fortfarande får vattnet ut kylaren att försvinna. Bilgubben var väldigt påläst då jag kom och visste till och med min registernummer, utan att jag sagt den. Det han däremot inte visste var vad som felades bilen och även hur man lagar det. Fortsättning följer...
 
I går var det tre kvartsfinaler och mitt Allstarslag behöver uppdateras.
 
Målvakt (efter allmänhetens vädjan och egen begrundan): Manuela Zinsberger (Österrike). Målvakten som delar ansvar i Bayern München med Tinja-Riikka Korpela spelar lugnt. Har hittills inte fått nån "hjärnblödning" i detta EM och tog dessutom en straff mot Spanien. Gör hon inte bort sig pekar mycket på att hon faktiskt kan bli målvakt nummer 1 i denna Allstarslek.
 
Min fyrbackslinje börjar från höger med Lucy Bronze (England). I förra utkastet tog jag henne med för att ha ett "säkert" namn. Nu är hon där med egna meriter. Följsam, stark, en bra back helt enkelt. Mittbackarna blir fortsättningsvis Steph Houghton (England) och Wendie Renard (Frankrike). Jag kan ju inte ha hela Englands backlinje här, men om Millie Bright fortsätter så här kan det bli svårt att motivera bort henne. Inte heller Boye-Sörensen från Danmark är oäven fast hon är så väldigt olik dessa traditionella stoppers. Västerbacken är ett problem. För att ha någon att säga blir det Demi Stokes (England). Som sagt kan man ju inte ha en helt engelsk backlinje i ett Allstarslag, men då det vid sidan av de omtalade målvakterna har varit lite personlighetsbrist då det gäller ytterbackar. Jag kan faktiskt inte i mitt sinne se framför mig en enda riktigt wow-upplevelse med ytterbackar denna turnering. Fritt fram att slå sig in här under semifinaler och finaler alltså.
Hon här höll på att bli en hyfsad vänsterback för några år sedan. Kanske inte riktigt av EM Allstarskaliber ännu, men ska inte hon småningom börja göra ett andra ryck i sin fotbollskarriär? Vad säger ni? Skulle inte lite Damernas Liga vara ett bra ställe att vara för Marre? Eller vad vet nu jag om sådant...
 
 
Om vi nu tänker oss en 4-2-3-1 uppställning, som lätt blir 4-4-2 om man vill, då skulle de två centrala mittfältarna, precis som i förra utkastet vara Dszenifer Marozsan (Tyskland) och Sherida Spitse (Holland). En osynlig och en synlig, precis som det ju ska vara. Framför dem, som släpande forward, eller vid behov på topp, så klart, Pernille Harder (Danmark). Jag övertygades senast i går. Hon är detta EMs stora fotbolleliga behållning, bland annat.
 
På vänsterkanten har Lieke Martens (Holland) nu intagit sin position och ute till höger, förstås fortfarande Shanice Van de Sanden (Holland). Dessa två har hållit EM levande och som en glädjefull tillställning, likt dem deras manliga förfäder arrangerat under 1970- och 80 talen. På topp Jodie Taylor (England) No further comments.
 
En backlinje behöver vi stabilisera alltså och har någon synpunkter på andra positioner får ni gärna höra av er. Så här är det för mig just nu.
 
I övrigt tyckte jag för första gången i dag att jag kunde börja fixa med lite skolsaker. men då den där läsordningen skiner med sin frånvaro. Inte för att det är skäl att inte kunna förbereda, men det är en god orsak att skylla på då man sen inte vill i alla fall. Ska jag vara ärlig finns det Åland Unitedgrejer så det räcker till och blir över.
 
Torolf har talat på vår hemsida. Vad tycker du?

Kommentarer
Postat av: Fellis

Närmast en wow-upplevelse bland vänsterbackarna var Belgiens Philtjens, men hon var ju så offensiv mot Danmark att hon fick spela som yttermittfältare de avslutande matcherna. Det räcker förstås inte till någon Allstarsplats.

Svar: Nej precis. Danmark själv byter och ställer, precis som Tyskland upp med så olika spelare att det blir svårt att riktigt bedöma själva ytterbacksspelet. kanske det blir en kantspelare i slutändan som tar Allstarsplatsen som vänsterback...
enligtvirta.blogg.se

2017-08-01 @ 14:08:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0