Att rättfärdiga sig själv, eller vad det nu kan vara jag menar...

Till att börja med ett citat som jag hoppas kan bli klassiskt och är upphovet till att jag sitter här i ensamt majestät och till och med filosoferar på förmiddagskvisten. Fru Kickan uttryckte sig så här för typ en timme sedan angående hennes och Edits delegation som nu har åkt till Smart Park: "Alltså, du skulle jättegärna kunna vara med så klart. Men att betala 20€ för att du ska lunka där med oss en dag, det är ju bara dumt!" I mina öron lyrik. Mitt sällskap på en aktivitetspark för familjer värderas till mindre än 20 Euro... Jag är lättad, smått lycklig samt ser fram emot att dels jobba in framtida pengar för Åland United, dels äta för just under 20€! En sommarlovsdag då jag faktiskt får vara på kontoret!!! Inte heller träningen i eftermiddag kommer jag att bevista, så det är nästan lite semester över det hela, banne mig!!! Kan gå några år till nästa gång, då vi ju kommer att ha blöjbarn i några år framåt nu... De tre äldre nöjer sig med svar som "Allt bra" då jag hör mig för hur de har det... Då är väl allt bra kan jag tänka.
 
Jag är fortfarande lite kvar i min fascination över de isländska krigarkvinnorna i går. Jag nämnde ju i en bisats att den franska elegansen nog segrade, men genom ett straffmål i 86e minuten (visst?)... I slutet i alla fall. Få se om Island klarar sig ur gruppspelet nu. Jag tippar att de spelar oavgjort mot Schweiz och vinner Österrike med 1-0. Sen i utslagsskedet om de kommer dit, då kan de gå hur långt som helst med det där dödsföraktande sättet att spela. Att tala om att vinna mästerskapet är dock bulla. Grekland kunde 2004 och PK-35 2010 med så kallad antifotboll. Island spelar ingen antifotboll, men deras kamp räcker till ända tills någon som är så tydligt bättre övermannar dem, liksom Vikingarna från Norge som fick sin dödsstöt vid Stamford Bridge år 1066, innan Normanderna erövrade hela England. Se där, redan då var handlingen för det mesta i Europas fotbollshistoria lagd.
 
Sen har vi den åländska pressen och då menar jag tidningar och radio. Jag har ju haft mina små munhugg med dessa. I går ringde de förresten från radion och ville att jag skulle uttala mig som lärare om hur man informerar om kommunreformen i skolor. Intressant och rolig kontrast så här i juli. Nu gäller det dock det stora intresset man har och de resurser man sätter på returmötet i Warszawa i kväll. Vad jag begriper är alla medier där på plats. Det är jättebra. Det var de ju också i Potsdam 2010 och i Sarajevo 2014. Aj nej, det var de ju inte. Oscar från Nyan kom till Sarajevo passligt till vår polska katastrof. I övrigt hölls man nog hemma. Vi förlorade klart jo. Inte fråga om annat. Men nästa gång Åland United spelar i Europa, då hänger ni med va? Precis som ni varit i Azerbadjan och Norge före denna Polenresa med herrarna inte sant? Vi vet hur Craigs hotellrum såg ut i Norge och nu vet vi hur Joels och Petters ser ut i Warszawa. Undrar nån hur Majas och Sofias kan se ut? Kom och kolla då det är dags igen, bara vi kommit på fötter.
 
Sen vill jag betona att Fredrik Rosenqvist och jag har gjort upp och inte hyser något agg gentemot varandra efter munhuggandet, närmast från min sida, förra veckan. Nu vill jag bara i bästa välmening poängtera ett fel han enligt min åsikt gör då han, i den 4e ledaren med fotbollsanknytning som publiceras i Ålandstidningen under de senaste veckorna skriver om de 30 tal IFK fans som reser till Polen för matchen. Rosenqvist skriver: "Det är på dessa typer av resor som den starkaste supporterkulturen skapas. För många klubbar med ett stort och engagerat supporterfölje går det ofta att peka på en specifik resa till något europeiskt land där allting började."
 
Jag är tyvärr benägen att inte hålla med. Liverpools, Real Madrids, Legia Warszawas eller IFK Mariehamns supporterkultur har inte uppstått på resor, okej IFKs kanske då de är kända för att vara som bäst på bortaplan i Lahtis, Björneborg, Helsingfors och så vidare men ändå. Dessa supporterskaror har vuxit fram i vardagliga ligamatcher under många år på Anfield, Santiago Bernabeu, Polska arméns stadion och förvisso på WHA. Inte behövs det resor för att skapa samhörighet och kultur kring ett fotbollslag, Det kanske är en öspelsgrej det?! Eller minns ni hemmaspelen med 2000 personer på WHA? Inte var det resor som gjorde det heller.
Här ser ni Åland Uniteds supportrar, några av dem, på plats i Sarajevo i augusti 2014. Dessa ser vi även oftast på WHA och på olika orter runt i Finland då laget spelar. De är trogna och goda, inte skapade av enstaka resor. Det är en bild av hur verkligheten ser ut. 30 IFK supportrar reser till Polen. 10 ÅU supportrar reser till Bosnien. Åland United är lite överrepresenterad jämfört med hemmastödet på WHA nog, men proportionerna är ganska rätt tycker jag. 1 tidning kom med ÅU till Sarajevo. Alla medier finns på plats med IFK i Warszawa. Även det säkert i proportion med det allmänna intresset.
Sedan till slut en liten åsikt om diskussionen om användandet av sociala medier på jobbet. Bondförnuft säger jag! Ju känsligare chef, desto viktigare att man säger som det är, tycker jag. Bra för chefen att lite skolas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0