All Stars efter två omgångar

Mest som avkoppling, då Edit åkte till holmen med Gurkan och Pärla och Fru Kickan har tagit min bil, då hennes egen är i Umeå och jag har en timme tills jag ska träffa andra kvinnor på stan, passar jag på att dra till med en högst improviserad Allstars 11 för de två första gruppspelsomgångarna i EM.
 
Det blir någon form av 4-4-2 och vissa bitar blir ologiska för verkligheten, men så här ser min elva, som gärna får kritiseras ut. Senare kan vi uppdatera denna då fler matcher spelats:
 
Målvakt: Hedvig Lindahl (Sverige)- Jag hade problem här då ingen riktigt har stigit fram i mina ögon. Hon här har gott rykte och gjorde nån hyfsad räddning mot Tyskland i alla fall.
 
Fyrbackslinje från vänster: Magdalena Eriksson (Sverige)- Bara för att sticka ut hakan till SVTs stora diskussioner. Hon duger som det nu är. Wendy Renard (Frankrike)- Kanske jag är förblindad av gamla meriter, men en gigantisk mittback är hon. Steph Houghton (England)- Kaptenernas kapten. Den elegantaste riktiga mittbacken hittills. En spelare helt i min smak. Lucy Bronze (England)- Kan ändras längre fram. Som ni märker har vi här en backlinje som står pall och håller för hårt tryck, närmast...
Steph Houghton
 
 
Mittfält- Vi drar väl det som en rak linje från vänster för enkelhetens skull: Fanndis Fridriksdottir (Island)- Hon kunde ha hamnat på vilken kant som helst. One game wonder, men jag var absolut såld på hennes insats mot Frankrike. En sådan spelare som hon var den dagen skulle hon gå in i mitt lag, vilket det än är när som helst. Sherida Spitse (Nederländerna)- Kanske överraskande, men hon har två stabila insatser bakom sig och tillsammans med Van der Donk ger hon utrymme för holländskorna att anfalla. Dszenifer Marozsan (Tyskland)- Vem annars. Jag har en dröm om att ha henne kombinerad med Jill Scott i en senare upplaga, men då får Jill Scott leverera lite mera då det vankas motstånd. Shanice van de Sanden (Nederländerna)-EMs fartfläkt så här långt. En underbar offensiv ytter.
 
Forwards: Jodie Taylor (England)- Kan någon komma på varför hon inte ska vara med i denna Allstars 11? Stina Blackstenius (Sverige)- Osäker på hur hon skulle spela i par med Taylor. Med en Kirby eller White som backup på släpande position skulle de båda fixa det bra. Nu har Blackstenius tillsammans med Toni Duggan varit de avbytare som mest ändrat matchbilden då de kommit in på topp. Dessutom spelade ju Stina från start mot Ryssland.
 
Tränare: Mark Sampson (England- eller kanske Wales då)- Hittills bara mästerverk. Att slå Spanien 2-0 med ett bollinnehav på under 30% är bara konst!!!
 
Laget saknar några profiler. Jag hoppas kunna lägga in Lieke Martens senare. Likaså vore det roligt med någon danska och ett helt gäng spanjorskor. Nån tyska trillar helt säkert in. Framför allt vore det kanon med en odiskutabel målvakt. Hon som är där nu är säkert en av EMs bästa. Men inte har det varit något utöver "det vanliga" vad jag kan erinra mig....
 
Såja. Nu har farbror lekt klart. Byxorna på och så fort som Fru Kickan levererar bilen bär det iväg på möten och sedan också träning.
 
Torolfs analyser börjar för övrigt höra till veckans höjdpunkter! Vänta bara tills vi kommer med lite nyheter längre fram...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0