Vad är väl en fotbollsträning i januari...

Så var det gjort. Året döptes genom att laget samlades för första gången.. Eller åtminstone en del av det. Maiju bad spelarna meddela sina bästa positioner och det visade sig att vi hade en målvakt, en västerback, två mittbackar, en högerytter, en vänsterytter och en forward på plats. De samma kommer att husera i morgon i Eckerö och troligen på fredag i Jomala igen. Redan på lördag är vi många fler. Så är lifvet.
 
Jag minns då vårt lag började träna inför säsongen 1993. Det var på konstgräs 6 på Tölö Bollplan just bakom Nordenskiöldsgatans ishall. Vår tränare Timo Lounio kom ut på planen, meddelade att det gått typ 20 år sedan han inledde sin första pre season som tränare och tillade. "On tää hieno peli" (=Nog är det här ett fint spel). Jo det är det! Det är värt allt och ännu lite mera än en som inte är med förstår. Cirka -10 grader Celsius var det. Konerna blåste omkring. Maiju frös om fingrarna. Raadik och Porali spelade 1v1, det om något är sevärt! Blomquist undrade helt säkert vart hon hamnat... I dagens sista närkamp knockade Vikke Craig så hans nacke böjdes och blev väldigt stel. Detta hände 3 sekunder innan sista matchen var slut, jag var betrodd som tidtagare. Första lagpasset för Åland United 2017 var över. On tää hieno peli!!!
Detta får vara ett budskap till dem som inte förstår, eller som förstår att de inte förstår!
 
 
Trots att dagen egentligen var lyckad måste jag förundra mig över vad, jag ringer under eftermiddagen i morgon, betyder för sådana som sedan inte ringer under eftermiddagen. Han ringer väl i morgon kan man tänka och då har han ju rätt.
 
Nu i kväll satte Tottenham stopp för Chelseas försök att slå segersvitrekord i England. 2-0 genom två nickmål av Alli på två inlägg av Eriksen gjorde Conte för kvällen poänglös... Kanske rätt åt honom, vad vet jag. Under matchen hann jag också vid tre tillfällen klarera vårt hus som spindelfritt och jag tror att Edit, som kommit fram till att Snuppe och Puppe sover bättre om de har Ville Viking med sig i sängen, kanske har lugnat sig så att hon rentav sover och därmed möjliggör strävanden till det samma för mig.
 
På morgonen ska Pärla smyga in till oss och gå upp i Edits säng eftersom hennes föräldrar ju jobbar. Jag har sagt att detta går utmärkt. Jag stiger sedan upp 4 timmar senare och rostar lite bröd åt flickorna. Som Johann Cruijff konstaterade funkar allt bra på papperet... Bra om jag också kommer upp lite mer i tid, tror jag... Han där kan ju kanske ringa denna eftermiddag. Vem vet? Sen ska jag ju ut till Eckerö och allt, med en Landrover som inte riktigt är ideal för vinterbruk. Vem hade trott det?
 
Sydney var i kontakt och klagade på att kall vinterluft kommer in genom hennes sovrumsfönster och hon kan inte stänga det. Vad svarade vi då? Jo, byt rum! Easy!
Här har vi Maiju vid den första lagsamlingen med henne som huvudtränare. Oj nej. Nu ser ju alla att vi kommer att spela strikt 4-4-2. Glöm det alla glöm det!!!
 
Snart ny dag och många att kränka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0