Tillbaka till framtiden

I dag har IFK Mariehamn ungdomsavslutning och det betyder att hela Baltichallen smockfylls med barn och deras närmaste fans. Saft och kaffe flödar, "matcher" spelas i en rink och det är hett om man bär coachjacka. Hur vet jag detta? Jo, jag har varit där förut! I år är det Edits andra uppträdande under showens historia, senast gjorde hon mål. Få se hur det blir med det i år. Annars kommer nog det mesta att bara vara som det brukar vara... Vi är alltså tillbaka i Baltichallen där en stor del av den åländska fotbollens framtid är samlad. Sen finns där ju IFKs herrlag också, som då de gjort sin gig spurtar ut till Eckerö för att spela mot Öspelslaget och Åland United kommer att ha sina 8 minuter i rampljuset hållandes yngre flickor i handen före Maiju drar iväg med dem ut i spånbanespåret eller var de nu ska springa! Första matchen blir det för våra nyförvärv. Bara inte förlora mot F06orna är ni snälla!
 
Gårdagskvällen gick så oplanerat man bara hade kunnat planera. Herr Landshövding ringde precis då jag packade ihop i skolan och efter ett litet kort meddelande på 45 minuter kunde jag med andan i halsen åka hem via, hämta bensinnyckel, tanka bilen, eller först märka att bensinlåset ju är på andra sidan, tänk att jag inte vant mig ännu sedan augusti, och så köra till Eckerö med bara ett stopp på en ödslig busshållplats i Hammarland för att fylla på kylarvätska. I Eckerö hann jag hälsa på Raissa, som direkt ville att jag ska ordna hennes väskor från Istanbul, eller var de nu är och Lois som hoppade som en ekorre och såg ut som om hon ville tackla någon så fort hon bara kommer åt. Ett gott tecken. Jani drog genast iväg med mig och Richard och det blev jag som efter 10 minuters fumlande av vår grupp lyckades pricka rätt med laserstrålen så vi fick våra elektroniska testredskap riggade på exakt 30 meters avstånd från varandra. Man har ju skjutit pansarvagnar förklarade jag och hade inte helt fel åtminstone om vi räknar attrapper som riktiga. Sedan var jag också tidtagare i en "hålla bollen i luften tävling" som Maiju deltog i och vann samt sade hej åt Craig som inte kom på nåt att säga till mig och så blev det att åka tillbaka till Mariehamn i så mycket sporrsträck det nu går.
 
Första delen av kvällen tillbringades i en fotostudio, ganska otippat. Sen kom vi hem och faktiskt satt i köket i flera timmar, alla som var där. Det varierade lite vem som var där förstås, men oftast var det jag, Fru Kickan, Emilia och Gurkan, eller åtminstone någon av oss... Vid halv 12 fick jag ett meddelande av Rufus kompis Adam att jag ska sätta igång bastun, vilket jag ju gjorde. Jag fick också lov att meddela att bastun nog är på, men för att få bada i den måste man infinna sig före midnatt. Därmed anlände Rufus ensam klockan 00.35 och ville egentligen inte bada bastu sa han... Ja ja...
Så här såg vi ut förr, jag och mina tre barn. Detta är före Fru Kickans och Edits tid... Var det bättre då? Om du dömer utav bilden... Vet nu sen? Jag är glad att alla dessa finns och även de nämnda som inte syns i bilden.
 
 
Äntligen blev det då aktuellt att lägga sig. Lördag morgon har sedan grytt och blivit dag. De första sakerna som inträffat har varit att Raissa skickat mig en telefonnummer att ringa gällande hennes bagage. Denna, jämte alla andra uppgifter kring hennes flygningar har jag sänt till Ted som konstaterade att han "kanske är lite bättre än jag på sådant där". Jag inte bara tror, utan vet att han har helt rätt. Kjelle hörde av sig om ligaprogrammet och jag meddelade i det samma FBF resultatet av våra veckoförhandlingar, som ännu är lite oklara gällande responsen från de klubbar vi ska gästa. ONS och JyPK , framför allt JyPK får inte svarta bältet i kommunikation åtminstone ännu i detta skede. Skulle inte förvåna om vi förväntas spela borta i Jyväskylä klockan 14... Det i sin tur skulle leda till att mitt huvud skulle serveras på fat vid ett passligt styrelsemöte här i Mariehamn. Sigrids mor ville att jag skulle köra Sigrid till fotbollen, som jag inte kan då det är så många komponenter, tider och personer involverade i dag och bara en bil, men den har i alla fall ny kylarvätska...
 
Påmind har jag även blivit om att jag ensam ska representera Åland Uniteds trepersonersdelegation vid Avauspotkuseminariet i Helsingfors nästa lördag. Jag ska också leda Damernas Ligaförenings möte under lunchpausen då det är schemalagt. Man undrar vad jag vill ha för ärenden på agendan. Jadu... Seminariet avslutas klockan 17.00 och jag förväntas vara ombord på en färja som avgår 17.30. Wish me luck!
 
I kväll är det meningen att Edit ska få se Jurassic Park tillsammans med sina storasyskon. Hoppet är det sista som lämnar människan, eller är det.
 
Någon gång kanske denna text handlar om Ligaprogrammet... Eller kanske inte ändå...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0