"Pappa var till tandläkaren"

Under mina rätt många år i lärarbranschen har jag stött på otaliga förklaringar om varför man är sen till lektion. De vanliga, som "jag glömde häftet och sprang tillbaka och hämtade" eller "jag har varit hos Studiehandledaren" piggas ibland upp med "jag hjälpte en gammal dam över gatan" eller "jag har en väldigt allvarlig diarré men valde i alla fall att komma på lektion så mycket jag hinner för att inte missa något viktigt". En klassiker i min skola är, vilken tid på dygnet som helst att skylla på Eckeröbussen... I dag fick jag dock höra en helt ny variant. "Ursäkta att jag är sen, men Pappa har varit till tandläkaren" löd förklaringen utan tilläggsinformation... Hoppas Pappa inte hade hål då i alla fall.
 
Inom fotbollen är min favoritförklaring ett sms jag fick under mina år som damtränare i IFK Mariehamn. "Om du undrar varför jag inte är där i tid i dag, så beror det på att jag är försenad." sade vår mittback... Lite bättre än "Eftersom jag bara är avbytare så kommer jag först till avspark" som en tydligen missnöjd spelare skickade mig under min tid som herrtränare i JIK på 1900-talet.
 
Vilka förklaringar hade jag själv? Då det gällde fotboll var jag noga med att inte vara sen... Jag undrar dock hur det lät när jag en gång , helt sanningsenligt dock, meddelade att "vår vattenpump frös i natt, så jag var uppe med Pappa och blåste på den med en varmluftsfläkt. Sen då den funkade lade jag mig i soffan en stund och vaknade då matchen redan börjat"... Detta var i januari och jag måste säga att jag inte vore imponerad om jag fick en sådan förklaring av någon i dag.
 
I gymnasiet sportade vi med att skriva under varandras frånvarolappar. Jag hade en signatur som hette "Seppo Palm". Mina kompisar skrev under mina förklaringar som även de sportade med att kolla gränser. Jag tror faktiskt att min egen favorit gällande godkända förklaringar (godkänd tydligen eftersom det aldrig blev följdfrågor eller reprimander) var "Jag har nya skor. De är väldigt hala. Då jag tar ett steg framåt glider jag två steg bakåt. Det tog mig 30 minuter att komma på att jag skulle gå baklänges för att komma till skolan".
Många tror att lärare i verkligheten inte får äpplen av sina elever. Själv har jag som mest fått åtta på samma gång. Jösses vad Mat-Inger var arg den gången för att mina elever stal ur köket...
 
Tisdagen mal annars på som en tisdag gör. Kollegan Ida inledde dagen med att pustande sätta sig ner och konstatera att "Jaha, så i dag är det då onsdag!" Många saker är ogjorda, men en hel del saker är gjorda. Fru Kickan hostar och snorar där hemma och Svärfar har erbjudit sig att föra Edit till och från dansen i dag. Jag sitter fast i först kollegiemöte och sedan ett föräldramöte för F04 laget i Eckerö. Hoppas hinna se något av A-lagets träning också. Jag såg Sarah i går och hon kan springa. I dag vore det roligt att se henne med boll också. År fyller hon dessutom. Craig såg i går till att vi fick ett helt kort fyllt med namn då han bad alla han hittade i Vikingahallens korridor att skriva på kortet. Jösses va Sarah kommer att tro att hon är populär.
I går var vi på Edits utvecklingssamtal. En riktig Bullerbyunge är vad hon är... Herreminje, kan jag ha varit sådan då jag var 7? Undrar hur någon alls orkade med mig då...
 
Ett paket har dessutom kommit. Kan det vara 40 fotbollar månntro? Hur ska jag få dem till oss nu då?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0