Världens barn blir vackra på sitt sätt allihop, enskilt och tillsammans

Jaha. Kväll, hemma rätt urgröpt, faktiskt. Fru Kickan hostar och stånkar så den stängda dörren till sovrummet skakar. Hon skickade ett ganska rakt svar på sms då jag meddelade henne från träningsplanen att jag skulle köra hem Craig och att han ville via Alko. "Jag kan ju inte hindra en man från hans rätt till sprit. Får jag sova sen? Det finns pizza och korv till dig." Så svarade hon i ett tonfall som verkligen övertygade mig om att hon inte mår riktigt helt lysande. Craig tog det hela på orden i alla fall och förutom Alko besökte vi även Sparhallen. Som tack fick jag låna hans usb sticka för att ladda ner förra matchen och diverse målvaktsträningar han filmat på min dator. Ungefär en tredjedels match och massor med matrecept hittade jag. Matchdelarna har jag laddat ner.
 
Edit ligger i sin säng och ropar högljutt att jag bara inte får missa de jätteroliga förkortningarna hon läser om. Gröngölingarna har faktiskt långa och roliga namn på sina olika ansvarspersoner. Edit verkar ha fått sin fars variant av humor. Stackarn!
Den här bilden från USA väcker stor uppmärksamhet i hela världen. En muslimsk pappa med dotter pratar med en judisk pappa med son. Symboliskt fint jo och sammanhanget känner vi till. Är det bara jag som mest reagerar på människors okunnighet då denna bild ges så stor genomslagskraft? Jag menar, jo saken är bra och jag tycker också att Trumps påhållande är patetiskt, idiotiskt och farligt. Däremot tycker jag i sanningens namn inte att det är så uppseendeväckande med en muslimsk och en judisk familj i samspråk. Jag tror vi där ser roten till varför sådana där pallerallabestämmelser kan bli till. Man tror att det är så speciellt och så stor skillnad på människor med olika religion och etnisk bakgrund. Alltså, jo. Det är klart att all slags kulturel bakgrund gör skillnad. Men inte på det sättet som man vill framhålla och tro. Jag är övertygad om att denna slags fraternisering är vanlig och helt alldaglig. Så alldaglig att den inte ens behöver kallas fraternisering. Där ser man.
 
Min favoritnyhet från världen i dag var den där en brittisk lag ger Storbritanniens monark rätt att döda en farlig inkräktare med sitt svärd utan att någon lag bryts, eller ens skall utredas. Det vore nåt Elisabeth. På dem bara!!! Eller honom kanske om han kommer som en May Flower.... Hänger nån med i ordleken?
 
På tal om monarki. 9E föreslog i går att jag kanske kunde ta på mig att bli kung över Åland. Andra förslag var Drottning Katrin, som 9G trodde heter Kristina. Kung Peter, eller Storfursten Mats... Det var dock mig som 9E fastnade för. Jag har aldrig tänkt tanken, men visst. Vill folket ha mig så ska väl folket få mig då. Borde vi köra med kvinnlig eller manlig tronföljd? 9E tyckte kvinnlig...
Självaste Rektor Granberg kom in i klassrummet i dag och undrade om jag själv alls spelar fotboll. Tyvärr gör jag ju inte det just nu. Jag motionerar då jag hinner och eftersom alla inte mår bra hela tiden blir det inte hela tiden som jag kan motionera heller. Fotboll skulle vara roligt att spela. Det bara inte blir gjort eftersom det inte bara är att göra det så där bara. Rektor Granberg pratade om när gräset börjar bli grönt och då omklädningsrummet fylls med svettiga kläder och käftsläng. Jo, det är härligt. Jag kom på att jag, trots att jag själv inte kan få till att spela just nu ändå har det vackra spelet med mig. Jag är på en fotbollsplan av något slag minst en gång per dag. Jag umgås med tränare och spelare varje dag. Jag känner bollar vid mina fötter och sparkar dem varje dag. Jag hör svordomar, skratt och ser aggressivitet och skön briljans vareviga dag. Jag lever med och i fotbollen fast jag inte spelar själv.
Minst 40 bollar kom hem i går med Bosses försorg. Jag har burit in lådorna i garaget och tänkte försöka pumpa upp bollarna inkommande måndag före styrelsemötet och sedan komma på ett sätt att få dem till rätt omhändertagare samtidigt som de gamla bollarna ska bli omhändertagna de med. Ännu ett skäl att komma till WHA på lördag. Det är Åland Uniteds sista match med Penaltybollar. Där ser ni ser ni.
 
En annan nyhet är ju att Lasse Lagerbäck tar över Norges herrlandslag. Lite skräll och nu lär väl Norge få uppleva en repris på Drilloeran...Elevrådet ska ha möte lektion 3 och Raissas flygbiljett som hon nu vill ha tillbaka pengar för kostade 731000 Kamerunpengar. Ingen som helst aning vad det blir i Euro. Herr Landshövding kommer att hänga mig på tork från örsnibbarna.
 
Torsdag i morgon. Edit tränar. Emilia kommer ej, men Rufus gör det. Sen stannar han hela helgen är det tänkt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0