Sunkka från Sibbo och andra historier

Denna morgon kollade jag aldrig om nån var sjuk eller ej, utan jag bara stack iväg, tog skolväskan, Edits danskasse och min simkasse i näven och tyngde in dem i min rimfrostiga bil tillsammans med 21 nypumpade Nikebollar som i kväll ska ut till Eckerö för att bli påsparkade.
 
Till Mariebad bar det och efter en kilometer plaskande var det dags för morgonens höjdpunkt, bastun. Jovisst, där satt gubbar. Dagens historier kretsade kring någon som hette Sunkka och var från Sibbo. Han hade varit sjöman på 1950-talet, tillsammans med historieberättaren själv, som jag tror hette Herbert, vet ej säkert. Sunkka gick i alla fall på bommen (fick sparken förstod jag av sammahanget) i Buenos Aires, men han behövdes ju så man hade honom med i alla fall utan att kapten, eller var det styrman, visste om det. I Houston var Sunkka i land och tog sig en pilsner och märkte inte att båten gick. Två dagar senare, i New Orleans återfanns han dock, stående på kajen i ny kostym som han fått av frälsningsarmén. Det är ju ändå en rejäl sträcka mellan Houston och New Orleans, så jag imponerades av Sunkkas prestation... "Men så var han Sibbo Varg också" informerade historieberättaren...
 
Samme berättare hade även stiftat bekantskap med Hamburg och Reeperbahn rätt ymnigt, just under samma 1950-tal. Han kan området så väl att han faktiskt kunde guida en hel busslast åländska turister härom året, fruar och allt, tillade han. Dessutom konstaterade han att ganska många av dem som jobbade där då han var där som ung verkar jobba kvar... Detta var helt klart en morgon värd att stiga upp klockan 6. Snart kaffedags här i skolan!
Super Mac.. Heter han Mac Mahony eller Hamish Belfour? Lite samma som med Fantomen och Dragos...
 
 
Varierande undervisning på kommande. Eller samma sak, men om olika teman... Vem ska jag låta vinna i dag? Tyskarna brukar ju förlora i krig, så det vore intressant med omväxling... Tre juniorflickor ska träna med ÅU i kväll. Hydran slog till direkt. "Hur ska de komma dit då?". Till all lycka har Lillemor lånat sin bil till Maiju att det finns ett baksäte för dem att sitta i. Jag ska nog också ut till Eckerö, men det gäller för mig att först få Edit, som redan i går kväll hade knoka (Bra Fru Kickan) till dansen.
 
Gårdagskvällens styrelsemöte var faktiskt rätt bra. Redan närmare halv nio var jag hemma och jag fick fullmakt till i princip allt, bara det kollas upp av nån... Hur man nu ska ta det sen.
 
Alla ni som har sett fotbollslandskamper genom tiderna. Vilket är det vanligaste sättet att framföra nationalsånger? Hornorkester, eller amerikansk stil med någon som sjunger i en mikrofon? Bara undrar eftersom det blev den längsta diskussionen på mötet i går och jag vet att jag har rätt, fast det får man inte säga åt sin chef...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0