Det bästa med det här landet är att alla är på jobb dagen efter festen!

En av de allra bästa kommentarerna gällande hyllandet av Finland som 100 årig självständig nation är nuvarande professorn, min tidigare lagkompis Tapio Lokkis facebookstatus från i morse. Han gör gällande att han inte tror det finns ett enda annat land där barnen är i skolan och alla snällt jobbar enligt sina scheman morgonen efter landets 100 årsjubileum. Han kan ha rätt faktiskt den gode Lokki, som faktiskt lite delade höger och vänsterbackspositionen med mig i HJKs juniorer under 1980-talets mitt... I dag är han alltså professor i akustikvetenskap. Vi som alltid hade roligt åt att han spelade... Vad var det han spelade nu igen? Klarinett?
 
Jag är själv väldigt av samma åsikt. Det som gör vårt land stort och fint är att vi faktiskt gör det vi ska! Så där på åländska, inga pallra alltså! Inte ett spår av nån eufori här på jobbet, men alla hade nog firat, det visste vi, så där tyst och utan åthävor.
 
Nu är klockan igen så pass att allt och inget ska göras på samma gång.
Hur gammal jag är och hur unga spelarna vi jobbar med är ser man på denna bild från 2009, då som ÅU vann sitt första mästerskap. Detta är Jutta Rantala, som då representerade Euran Pallo. I en par säsonger har hon nu varit en fruktad målgörare för TPS och i dagarna meddelades det att hon värvats till Honka... Funderar på hur mycket jag förändrats under den tiden... Eller TPS... De var inte ens med i ligasammanhang då. Edit föddes och min son gick på tvåan typ...
 
 
Värvningar ja... Mycket nu. Hoppas på ett förlösande möte direkt efter skolan i morgon. Hoppas även på ett förlösande meddelande i dag, som kan få mig att skriva pressmeddelande rentav. Kring Lucia hoppas jag få goda meddelanden från Italien och sedan har vi en till att verka fram... En som inte har kommit sedan vi började med henne 2011... Få vet ens vem hon är. Hoppas hon själv gör det. Ibland går det åtminstone rätt... Då man säger att man är helt förkrossad då man levererar dåliga budskap, då vinner man sympatier. Igen har en person som egentligen fått ett negativt budskap tröstat mig, istället för att bli arg, eller tycka synd om sig själv som vore det rimliga...
Om allt går som det ska kanske nån av dessa bor på Åland nästa år...
 
 
Edit har hem Klasskompis H och de ska på träning tillsammans. Jag ska skicka Julklappar till Sibbo och lösa ut paket med mera... Middagen blir troligen en kombinerad kvälls/nattmacka. Kanske, få se...Två gästspelare ska springa omkring på WHAs konstgräs också i samma svep som jag för Edit och Klasskompis H dit... Nytta, nöje och allt vad det heter i samma svep.
 
Till slut en tanke som vi funderat på. Det är ju inte okej för mig, som man att kalla någon för "Lilla Gumman". Det som funderades var om det är fel även om personen som kallas så definierar sig själv som en liten gumma. Det att jag kallas Lilla Gubben av företrädesvis tonårsflickor är i övrigt inte subjektivt kränkande för mig, förutom att jag inte definierar mig själv som en häst... Bara om nån undrar vad som diskuteras i lärarrum nuförtiden. Någon kanske känner igen ämnet från en nattlig facebookdiskussion. Jo, det var samma ämne som dök upp igen kan jag säga. Nu iväg!!!!!

Kommentarer
Postat av: Fellis

Om denna skotska dam är i närheten lika bra som Hayley Lauder så håller jag tummarna för att det lyckas.

Svar: Jag med... Sen får vi se hur det artar sig så klart... men hon och Hayley spelar i alla fall i samma lag...
enligtvirta.blogg.se

2017-12-08 @ 08:33:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0