Ogudaktigt tjafs inför avskedsmiddag

Och så hände det igen. Nu ska ni inte förstå mig fel. Jag tycker det är hemskt det som hände i Åbo i går. Mina tankar går till de avlidnas anhöriga, till alla de skadade och i allmänhet till alltihop och alla. Nu säger de att det kan vara terrorismkopplingar till hela grejen och direkt kommer hela internets samlade Koranexperter till liv igen.
 
I dag har jag fått lära mig bland annat att Allahu Akbar betyder "Döda de otrogna" på gammal arabiska... Den måste vara så gammal att ingen har skrivit något om det, för åtminstone jag har inte hittat en enda källa på detta. Om någon av er har nåt, var snälla och skicka så jag blir upplyst. Vi har också lärt oss att alla muslimer anser att ljusa kvinnor är den lägsta formen av människor och att Islam som sådan är en terroristideologi. Sen pratas det om åsikter då det gäller vad muslimer står för och inte. Vart försvann fakta?!
 
Förutom offren och deras närmaste tycker jag faktiskt mest synd om människor med icke inhemskt utseende (typ människor som inte har grisfärgad hy etc). Sådant här slår ju mot just dem. Detta vet ju nog också de krafter som inspirerar de här dåraktiga ungdomarna som det på senaste tiden varit som kört bil på trottoarer och huggit kniv i folk på torg. De vill skapa en rasism även där det inte finns någon. De vill att vi ska bli sådana som de här snabbtänkta på nätet i dag är, som gör sina övertygelser till fakta och sedan rättfärdigar dem genom att grovgeneralisera.
Jag har så svårt att se Nadia Nadim som följare av en terroristideologi. Ännu mindre då jag vet att hennes far mördades av Talibaner. Hon är muslim, snart färdig läkare och nu senast EM silvermedaljör för Danmark. Är sådana som hon farliga?
 
 
Efter mitt förra inlägg inleddes en klassisk gnällkonsert om Damernas Ligas schema. Jag vet inte vad som hände, men då jag informerat med fakta slutade man säga något alls. Var faktat bra, så man förstår, eller blev det bara en ovanligt dum conversation killer?
 
Emilia anlände just. Hon ska sova i sin säng här på Bergshöjden för kanske sista gången i natt. Jag har handlat tacos och vi ska ha en avskedsmiddag inför flytten till Umeå som hon och Joel ska utföra på tisdag. Sängen lär hon nog sova i igen, men det blir i just Umeå. Trots att det är vemodigt att flickornas sängar ska ut ur Blobbens blivande rum känns det bra att kunna bidra med något. Rufus kommer ej till middagen. Jag ringde just och frågade när han tänkte meddela om han kommer eller ej och fick höra att han glömt bort mig... Då jag spekulerade i om det är bra eller dåligt att han inte tänker på mig alls, svarade han bara att han inte vet... Läge för filosofisk bastu nästa helg tror jag...
Emilia har med sig filmen Sufragettes, som hon vill se med mig. Jag ser fram emot en stund med min dotter då vi får prata om saker som både hon och jag är intresserade av. Må sådana stunder komma även framledes. I dag blir sista gången på det här viset, tror jag, kanske...
 
 
Någe annat? Lite förhandlingar förs både hitåt och ditåt. Kanske nåt rentav händer under helgen... Nu ska jag föra ut komposten och soporna så vi ser maten. I morgon poolspel i Hammarland klockan 11.30. Edit spelar troligen med ÅU...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0