Mor och Far har visst dag, precis som resten av världen tydligen

I dag är det den 10e Augusti. Jag har nog alltid vetat att det är min Mors och min Fars Bröllopsdag. Lite osäker blir jag dock, inte på datumet, men på året... Jag är rätt säker på att de gifte sig 1968, eftersom jag vet att jag frågat dem om det var före eller efter Bob Beamons världsrekord i längd, eller Jim Hines världsrekord på 100meter vid OS i Mexico City. Allt detta, inklusive världsrekorden och själva tidpunkten för OS skulle jag kunna kolla upp om det inte vore så roligt att spekulera. Det troligaste är då att Carola och Uffe firar 49 års brollopsdag i dag! Stora gratulationer. jag lever knappast så länge att jag kommer till det... Eller vi får väl se! Bra jobbat Mamma och Pappa. 60 ska ni väl fixa innan ni ger upp i alla fall va?! Olli Paavilainen har spelat fotboll i 60 år, så ni kan väl vara gifta samma mängd i alla fall?
Mor och Far har börjat gilla att resa. Här är de i Barcelona för något år sedan. Det ryktas om Maldiverna i nästa år... Eller var det Malminkartano?
 
 
Denna dag har varit en stor jubelfest för kontorsarbete i shorts och barfota med sommarlovsfirande, samt sommarjobbande barn. Fru Kickan gör dealar på jobbet och Gurkan ordnar plättkalas för gatans flickor. Marjukka kom via med skyltar som jag ska hänga så fort Gurkan är hemma från apoteket hon måste till direkt efter plättkalaset... Undrar vad som hände.... I övrigt står jag mest mellan olika nivåer av Åland Uniteds organisation som säger hur jag ska göra. Problemet är att de olika nivåerna säger olika saker och då får jag göra själv och sedan få skit från bägge avdelning. Mellanchef det är vad jag är... Precis som i skolan. Där är jag Konstitutionell Diktator på klassnivå, men kommunalarbetare på distriktsnivå.
 
Ålandstidningen slår stort på trumman för Familjen Virta. Ett fint reportage om Linda, med stor bild och en sida text varvas med ett tvåsidors bildkollage från Summer Camp, med Edit synlig på tre bilder och en ganska välskriven text faktiskt. Jag tror att dagens tidning summerar både Åland och min familj rätt bra. Åland är så litet att många får medial uppmärksamhet. Min familj är så framåt att vi ofta stjäl uppmärksamheten då den bjuds... Bra? Dåligt? Farfars byxor?
Spora och Marjukka utbildar den nästyngsta gruppen på den bejublade Summer Camp. (Edit i gul väst) Mera sånt. I dag startar Edits lag upp träningen igen också. Man hinner med två träningar före poolspelet den 20e augusti. ÅUs F07-10 har blivit av med coach. Jag får fixa om ingen anmäler sig. Efter söndagen vet jag också om A-laget har cupmatch den samma helgen eller ej...
 
 
Det är mycket. Men det är mycket bra också... Och sluta nojsa om att ingen är oersättlig!!! Gratulerar igen till Brudparet, då jag ju inte hade läge då för 49 år sedan...
 
Och sen då. Landrovern kan fås för högst bjudna pris. Jag kommer att ha ny bil före Blobben kommer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0