Mat-Inger kan man lita på!

Hemma och precis före hösttvagningen i bastun måste jag bara snabbt prisa Mat-Inger. Hon lovade och hon levererade. Lite besviken blev jag, men det var rätt, för allt hölls lagligt, i och med att det var en pilsner. En riktig sådan som min far brukade dricka då jag var liten och som vi brukade få förr i tiden på planeringsdagen då prioriteringarna var annorlunda. I dag serverades jättegod haloumi med en massa likaså jättegoda växter till. Tyvärr fanns inget dött djur i maten, så om jag inte hade sett till att komplettera på en servering i Mariehamn hade det blivit en väldans jobbig eftermiddag.
Mat-Inger. Den största av... Mattanter?
 
 
På vägen till årets centrala fortbildning stannade jag hos Jenny för att överräcka ett kuvert hon saknat. I samma nejd satt Bri och såg ut som om hon väntade på en bättre framtid, vilket hon även bekräftade. Hon väntade på viceordförande Ted, som nog var på väg sa han då jag ringde och frågade.
 
Eftermiddagen bekräftade även att det vi, vilket jag hoppas, alla i den åländska lärarkåren sysslar med något som kallas formativ bedömning och undervisning. Det blev riktigt tufft under andra halvlek och andetagen Sune drog var så lugna och tunga att även jag ibland lite tvingades vila ögonen. Metoder som en kollega beskrev som "sådana som jag själv eller någon jag känner har testat på allihop" presenterades. Inte dåliga grejer alls, men väldigt bekanta och liksom inget nytt alls under solen. Det viktigaste budskapet kom under första halvleken och eftersom jag vet att vi hade relevanta skolledare på plats och att dessa helt säkert läser detta på grund av bilden här ovan vill jag passa på att ta ställning till just detta!
 
Föreläserskan (man hade valt att fylla jämlikhetskraven genom att bara ha kvinnliga föreläsare i år) poängterade att vi 600 i åhörarskaran besitter flere tusentals år av erfarenhet. Vore det då, när det hela kom från en utomstående föreläsare och allt och därför måste vara bättre än om någon egen kraft säger det idé att: 1. Satsa på internseminarier nästa år? Vi kan helt säkert göra något relevant med våra egna åländska lärare. 2. Sätta internauskultering för lärare i sin egen skola i system såsom legitim fortbildning? Kvinnan sade ju att det är bra. Vi hade det på programmet i KHS förra året men eftersom jag var den ende som anmälde mig blev det lite svårt att genomföra, eller kanske alltför enkelt. Sätt system på det och lägg pengar och timmar i potten så ni får oss att genomföra det vetja!
 
Sedan ville Fru Kickan, som legat hemma sjuk med Edit som inte heller är en nyponros dagen före skolstart ha mat från Kotipizza. Dock svarade hon så klart inte då jag skulle fråga vad de ville ha och precis så jag beställt kom sms och telefonsamtal som gjorde att jag beställt fel till alla utom mig själv...
 
Det spelades 11v11 i Ytternäs på träningen. En samling mest bestående av IFKs B-flickor spelade mot Åland United då jag hastade dit och iväg igen.
 
Nu då jag skrivit repliker för Majas och Lisas radioreklam, ordnat mötestid och -plats med Spora, samt har lite logistik i huvudet hur organisera upp poolspelet och Edits träningar fast hon är hostig, få Forden från bilhandlaren och förstås inleda skolåret 2017-2018 vill jag som sagt skrubba av mig sommaren i vår bastu. Mat-Ingers pilsner gick just som matdryck... I övrigt hoppas jag att vi vinner nästa onsdag. Ryktesvägen kanske Linnéa har fått tillgång till våra nya målvaktsdräkter, men jag måste nog kolla innan jag mailar till JyPK och domarna ännu i kväll...
Bildbevis på att F04 laget fått sina macrongrejer nu passligt till skolstart lades upp på nätet i går, tillsammans med kommentarer som "Hallelujah".
 
 
Alla som startar skolan, inklusive rookies som Pärla önskas lycka till... På andra håll och i andra stadier har de ju hållit på hela veckan redan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0