Framtiden är det enda vi har framför oss

Eftersom det finns tonvis av folk som varit med om det samma är det ingen idé att jag säger att ingen kan förstå. Det är klart att många gör det. Ändå är ju jag här med mina känslor helt själv. Min andra dotter har lämnat mitt hem. Hon är nog kvar på Åland ännu fram till tisdag och jag är ju van vid att hon inte är här, men i natt sov hon sin sista natt i sitt rum i mitt hus. Effektivt och blixtsnabbt som bara Fru Kickan med gravidhormoner är sattes grejer i lådor och sängar, TV, mattor och allt möjligt packades ihop. Mycket ska med upp till Umeå, men andra saker antingen sparas eller, med både Lindas och Emilias medgivande, ges bort eller säljas. Jag skulle nog vilja ha kvar något av det som varit och visst har jag ju det. Det finns saker, fotografier, minnen och allt möjligt. Fru Kickan ser inte vad det är jag vill ha och jag kan inte riktigt beskriva det. Jag vill ha något som är som mitt väldigt omtalade skrivbord här i vardagsrummet. Ogenomgånget och fullt med nya saker som ligger ovanpå alla de gamla som inte har städats bort, utan ligger där precis som de lämnades. På frågan om jag behövt grejerna under de senaste månaderna blir svaret nej. Däremot vet jag precis var de är då jag flyttar omkring annat bråte och det är precis det som är meningen med allt. Att ha saker som man inte behöver, men bara vill att ska finnas. Linda finns i San Diego och Emilia från och med tisdag i Umeå. Snart blir flickornas rum Blobbens rum och ingenting kommer att vara som det någon gång var. Här kommer det fina, som jag inte minst genom min profession omfattar. Ingenting blir någonsin som det varit förut. INGENTING. Så ska det vara och så går livet och världen framåt. Ibland bara önskar jag att Fru Kickan kunde låta en gammal sentimental farbror som jag numera börjar vara få lite tid att andas in förändringens ångor... På tisdag åker alltså de unga tu. Tidig väckning igen en gång och sedan till skolan och matchförberedande träning. Tjohej.
Vi ordnade ett poolspel i dag i Hammarland också. Edit var en av två IFK spelare som fick spela för Åland United. Här rycker hon iväg på högerkanten mot JIK framför Bris och Vikkes vakande ögon. Edit gjorde faktiskt första målet i denna match, som ÅU sedan vann 3-0. Förutom att nyckeln fastnade i bollförrådets lås utan att dörren gick att öppna, två flickor låste in sig på toaletten, sprinklern gick igång utan att någon visste hur man stängde av den och att jag hade exakt 1,30€ och därmed inte hade råd att köpa kaffe efter att ha köpt en kakbit åt Edit för 1€ gick det, som vanligt väldigt bra. Igen var det närmare 50 flickor med och många supportrar. Marjukka och Olivia, med lite hjälp av Isabella även coachade ÅU laget och en hop andra A-lagsspelare var där och hejade. Efter 2-2 mot IFK grön konstaterade hetlevrade fröken Mikkonen att allt var domarens fel. Matchen slöt 2-2 och hon ansåg sig ha blivit rånad på ett mål och dessutom en klar hörna. Även Raissa ropade "Hööörna" så det skallade från läktaren. Spelledaren leder och så här blev det. En god dag för både de spelande flickorna, spelledarna som klarade sig fint och även då ÅUs tränarduo.
 
 
En bra dag för ÅU annars också. F02/03 vann hemma med 5-0 och F04 med 3-2. IFKs B-flickor har tagit 6 poäng i helgens dubbelmatcher och det mesta borde väl vara som det ska med detta då. Sen skrev Miksu på för 2018 också. Hittills har den mesta responsen på det varit positiv, men nog lär det väl droppa in några hatbrev med tiden också. Jag hoppas att hon själv om ett år ska kunna känna att hon valde rätt!
Så här ska det ha sett ut i dag där i Storhelsingfors. Vi fick en bild på detta "om vi ville använda den". Nå, nu gör jag det.
 
 
I morgon är det då skolårets första måndag här i de åländska grundskoleväsendet. Min nya treåriga kurs som jag fick veta att jag måste prutta fram i fredags ska inledas. Dessutom säkert lite Kunta Kinte och... Ska vi ge oss på Indiana Jones? Vet ni vad... Jag har inte följt någon herrfotboll alls denna helg. Jag läser på de arga kommentarerna på Facebook att IFK Mariehamn har förlorat i Kuopio. Ingenting annat vet jag faktiskt. Bäst att läsa in det (också)... JyPKs lagledning svarar nu, efter att jag skickat matchbrevet för tre dagar sedan och redan fixat klart matchprogrammet att deras målvakt spelar i helblått. Precis som vi då, vilket jag ju skrev i det första brevet. Det där om att alla vuxna förstår innantilläsning och kan läsa av nyanser som vi säger i skolan och många av oss faktiskt verkar tro. Det är nog bara bulla det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0