För lite eller för mycket

Det talas mycket om balans i tillvaron och prioriteringar. Allt detta stämmer och är relevant. På samma gång är det totalt skitsnack och helt omöjligt att uppnå utan att någon eller något lider av det du gör. Under alla mina år i Åland United har en gemensam faktor med dem jag jobbat med (=Huvudtränarna) varit en beklagan över att jag är så upptagen. På svenska tycker de alltså att jag inte har varit där tillräckligt mycket, antingen kroppsligen eller andligen. De allra flesta har nog förstående konstaterat att de vet att jag gör mitt bästa, men till syvende och sist har det nog krypit fram att de skulle ha önskat att jag hade varit mera tillgänglig och på plats.
 
Så är det. Jag har varit och är i en position då jag försöker göra heltidsarbete utan att vara på heltid. Även nu, då jag träffar spelare, kommer det fram i allt större grad att jag borde var mer aktiv, närvarande och framför allt ha mera tid att träffa dem för att kunna påverka laget och klubben bättre. Det är bara att suga in. I skolan tror jag inte att någon har tyckt att jag är där för lite, det är jag nämligen inte. Däremot börjar det bli mer och mer uppenbart ju mer tid det går och ju mer ledning som byts, att min ställning som oberoende frifräsare inte uppskattas så som jag tror att den kanske gjordes någon gång tidigare. Jag gör saker på mitt sätt och försöker hålla standarden uppe. I många år har jag lyckats hålla allt flytande. Med mera extern kontroll är jag inte lika säker mera. Jag får bara försöka.
 
Hemma är det ju precis lika. Varierande nivåer av acceptans och förståelse för det jag gör utanför hemmet har härskat under de många åren. Det är klart att man önskar mer av mig. Sen är det ju frågan om hur det vore om jag helt bara fanns där hela tiden. Vore det att föredra? Tror ej det heller. Dock är den allmänna uppfattningen hemma diametralt motsatt den som råder i klubben och i skolan. Där tycker man att jag gör för mycket. Paradox och motsägelsefullhet är förnamnet på den tillvaro jag bedriver och kanske även den tillvaro alla andra känner. Vad vet jag om det?!
Som jag sade i går. Detta är mitt liv och min grund, precis som skolan och familjen. Jag är bara dömd att aldrig riktigt räcka till. Trams säger hälsotalibanerna. De säger att jag själv skapar mina egna behov och bara själv ska fatta mina beslut utgående från mig själv. Okej då. Om jag ska fatta  beslut, då väljer jag just det här som jag har nu då! Nöjda?! Jo, alla utom dem jag väljer är säkert nöjda. Det är också en del av det beslut om mitt liv jag gjort. Amen!
 
 
I går kväll hade jag en av de största stunderna i mitt liv. Jag hade en kväll ute på restaurang med Linda. För henne var kvällen säkert en av många, med ännu en typ som vill hinna träffa henne medan hon är på Åland. För mig var det en djup och stor stund då jag fick utveckla mitt förhållande med en kvinna som jag torkat rumpan på och vars ben inte ens nådde ner till handfatets botten då man höll henne under kranen som baby. Även här skulle jag vilja ge så mycket mer och hon skulle säkert ha velat ha så mycket mer under åren som gått. Nu klarar hon sig och formar sitt eget liv. Hon är snäll som låter mig bjuda henne på mat. Det var viktigt för mig alltså!
 
Edit har två klasskompisar på besök. Annars har hon packning på gång inför Sibboresan. Jag ska ta mig till Hammarland och se träningen, den enda denna vecka så som allt blir. På lördag joinar jag laget inför matchen mot FC Espoo.
 
Medan jag suttit här och skrivit har jag uppmärksammats på att diskmaskinen behöver tömmas och att komposten likaså behöver det. Även har det poängterats att posten inte är hämtad och att bilen inte reparerar sig själv. Detta är vad jag lever med. För att jag vill ha det så och för att jag valt det själv! Frågor på det?

Kommentarer
Postat av: Torolf%2520Wikstr%25F6m

Denna gång riktigt bra skrivet, speciellt att du har för många uppgifter som skall skötas perfekt under de 24 timmar som finns i ett dygn, familjen, skolan, fotbollen och så ÅU. Du är ännu en ung man så det går säkert bra, men vad om ca. 10 eller 15 år?

Svar: Troligen samma sak, men lite sämre på alla fronter...
enligtvirta.blogg.se

2017-08-03 @ 07:29:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0