De där stackars stackars huvudstadsregionklubbarna

Det här går helt mot min natur och allt jag vanligtvis vill stå för. Jag är född i Finland  och har vuxit upp i Storhelsingfors och dess absoluta närhet. Jag om någon begriper att de fördomar som på olika håll i landet, inte minst här på Åland finns om huvudstadsbor oftast är just fördomar och att de allra flesta människorna där, precis som här är ödmjuka, liberalt sinnade människor med allmänintresse och förmåga att tänka i stort och smått. Det där gnällandet på finnar och HJK och allt möjligt som kan bubbla upp ibland tar jag oftast med en nypa salt, eller så försöker jag sakligt visa hur idiotiskt det är att ta till de enkla anklagelser man ibland kommer med. Nu vill jag dock avvika härifrån och, medveten om att de flesta, både spelare och ledare i huvudstadsklubbarna, vi kan ta Esbo och Vanda med och prata om HJK, Honka och PK-35 nog är vettiga och förstår saker, tänker jag säga till om lite påståenden och grejer som har förts till min kännedom. Ingen som inte står bakom åsikterna behöver ta åt sig, men om du står för dem, ta en liten smula luft och get real!
Detta är lite i samma tema som Paula Myllyojas teser här tidigare. Det framkommer hur synd det är om till exempel Honka, som tvingas åka till Åland vid två tillfällen och spela på söndagar, vilket gör att man är tillbaka i Helsingfors vid 10 tiden på måndag morgon och har jättebrått till jobbet och kanske även har missat inkomst från sitt arbete. Det har även visat sig att samma Honka har varit tvunget att spela klockan 18.30 mitt i veckan i Kuopio. De tvingas alltså resa mitt på dagen. Sedan tilläggs det i dessa spekulationer att Åland United är den enda klubben som har resurser att resa så här mitt i veckan eller spela bort på söndagar. Vi är ju proffs och därför har vi ju dessa möjligheter, samt så klart massvis med pengar också. Man vill att serien ska läggas så att man alltid spelar på lördagar och ifall men spelar i veckan ska huvudstadslagen alltid ha lokalmatch (eller högst två timmars resa) och Åland United ska spela borta. Det vore rättvisast. Nu vill jag framhålla att ingen av mina kolleger i Damernas Liga rf eller så värst många ledare har kommit med dylika idiotpåståenden, men jag har varseblivit diskussion där representanter för klubbar, det kan vara spelare, tränare eller någon annan inkopplad kan häva ur sig sådant här och troligen själv är övertygad om att det är sant och rätt det man säger...
 
 
Jaa hörni. Utan att bli detaljerat ifrågasättande konstaterar jag att Trumpismen har nått även vår damfotboll. Det där är dumt och okunnigt så det bara skakar om det! Jag vet att verkligheten inte är så lätt i Storhelsingfors, Tammerfors, Åbo eller någon annanstans heller. Frågan är nog dock varför i helsefyr just ÅU, ONS och GBK har lättast att resa och spela på obekväma tider? PK-35 grät redan i vintras om sin eventuella cupmatch just inför Champions League kvalet. Tänk om de hamnar till Åland sade de... Ja, tänk om... Tänk att vi var i Kuopio på en onsdag, Uleåborg på en torsdag och Karleby på en... onsdag visst? Billigt? Nä. Hotell? Nä. Inkomstbortfall? Jo... Dessa ska klubben sedan ersätta om möjligt. Men det går ju bra för vi är en proffsklubb inte sant? Hur i helskotta tror ni att vi blivit det då, ifall vi vore en sådan? Det är för att vi inser att vi inte kan diktera hur saker ska vara enbart ur vår egen synvinkel. Vi måste ge och ta, samt göra det bästa vi kan. Gnäll är gnäll. Gnäll utan fakta är onödigt gnäll. Gnäll med egen projicerad fake fakta är dessutom destruktivt! Tänk Honka om vi hade varit i övre slutserien, där vi vill vara nästa år igen... Oj oj. Tre resor hit kunde det ha blivit. Tre resor av samma slag som vi gör varannan vecka hela säsongen... Eller bara några av dem är så lindriga som dem till Esbo. Många tar två dygn och är både dyra och extremt påfrestande... Även för de några få som jobbar heltid med detta. Så mycket mer för oss alla som inte har den fördelen eftersom vår klubb inte har pengar nog till det!
 
Såja. Hoppas på en uppbyggande diskussion framledes. Lite sådan som vi har det då vi träffas med Damernas Liga representanterna, de flesta FBF tjänstemän och för all del här inom klubben.
 
Jag har sopat igen lite spår här i skolan. En renodlad hissakurs såg dagens ljus i dag. Skruvade makaroner inmundigades. En väldigt hispig tjänsteman har klarat av att byta plats för 8E och 8A i det nationella Konsttestarna-projektet. "Vi arrangerar detta för eleverna, inte för lärarna" var motiveringen att man inte kunnat byta. Min orsak att försöka byta datum var att vi var insatta med 8A ungefär då Blobben ska komma. Lova mig kära läsare att jag inte ska bli som någon av dem jag beskrivit i dagens text. Inte ens skruvmakaronerna.
Våra F04or vann alltså i går mot Roslagsbro med 3-2. De var iförda adidasdräkter (de som spelade Champions League 2010) eftersom macrondräkterna hade nåt fel.... No further comments.
 
Fru Kickan. Om du undrar varför jag skriver ännu, fast jag skulle hämta Edit beror det på att Gurkan ringde att hon skulle göra det. Då hann jag skriva detta nu och kan i kväll bara göra officiellt kontorsarbete. En införtext för onsdagsmatchen skulle behövas. Stackars JyPK som måste resa till Åland på en onsdag... Tur att det inte bara var Honka... Tänk hur galet det hade blivit då...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0