Chauvinist-Samuel

Då vet vi , igen, att ingen går fri. Det har ingen betydelse vad du tror på, hurudan du är, vad du jobbar för eller något annat. Vem som helst kan bli uthängd om man blir fast för att kränka någon, oavsett hur omedvetet det är!
 
Den åländska Korpserien avslutades förra veckan med välbesökta finaler. Nu har någon irriterat sig på att damseriens vinnare fick en silverfärgad pokal, medan vinnarna i Herrarnas division 1 belönades med en guldfärgad, lite större pokal. Insändarskribenten beskyller nu Verksamhetsledaren, som ju är våran Big Sam, för att skylla ifrån sig och trycka ner kvinnor. Vem hade trott det säg. Han som ser så snäll ut och verkar så jämställd och liberal i sina tankar samt i sitt jobb för flickfotboll, damfotboll inom Åland United och inte minst som Pappa till en liten dotter. Här ser man hur den unkna kvinnosynen tränger fram i de lugnaste vatten. Lite som hos mig själv, som massvis med gånger anklagats för att vara en Mansplainer och en förtryckare genom härskartekniker.
Här ser ni oss Patriarker som inte skyr några medel att framhäva vår manliga överhöghet!
 
 
Låt oss säga så här. Nu har jag ju inte varit involverad i Korpseriens arrangemang, men jag tror det är så här, Samuel får rätta mig om jag har fel. Det har under ett antal år delats ut pris i Korpserien. I år hade ingen tänkt på det, eller så hade man någonstans valt att spara pengar genom att inte dela ut medaljer, utan att ta till pokaler som fanns befintligen att dela ut. Dessa delades sedan ut och blev sådana som de blev. Nu då det påtalas som orättvisa kommer det att åtgärdas och nästa år delas två likadana pokaler ut för Herrarnas division 1 och Damernas serie (I damklassen finns det så mycket färre lag med att man inte har divisionsindelning).
 
Det är väl lite som i Sverige då man år 1990 kom fram till att "Året Fotbollstjej" skulle ersättas med "Diamantbollen", eftersom Herrarna sedan 1940-talet haft en "Guldboll". Egentligen blir det exemplet spännande. Att inte bara kalla det "Damernas- eller Herrarnas Guldboll", utan att faktiskt ge det en egen ädelsten visar ju inte på jämställdhet, utan på olikheter som kan värderas lika högt! Vad är mer värdefullt, guld eller diamanter? En kvinna kan inte vinna guld och en man kan inte vinna diamanter "Diamonds are a girl´s best friend"... Hur vi än gör blir det rätt eller fel! Kanske damernas korppokal egentligen kostat mer, fast den ser mindre ut? Om vi vill kan vi spekulera i evighet och konstatera att det troligen delas ut identiska pris för alla nästa år, utom för Herrarnas division 2 som ju bevisligen är sämre!
 
På tal om sådant gick Lewen FC från England förresten ut med att man som första klubb i världen betalar sina manliga och kvinnliga spelare samma lön. Tur för dem att herrarna knappast tjänar så värst mycket. Dock tankar att leka med. Om IFK Mariehamn till exempel, helt hypotetiskt, skulle ta över verksamheten för Åland Uniteds A-lag. Då skulle man hamna i ganska djupt farvatten. Eftersom man i alla officiella sammanhang poängterar att man behandlar pojkar och flickor jämbördigt, då skulle man faktiskt åka på att göra en jämbördig ekonomisk satsning på damernas ligalag. Därmed tjänar alltså IFK Mariehamn ekonomiskt på att Åland United är en egen förening, med 1/4 budget för A-laget jämfört med IFK Mariehamns A-lags. Förstår någon nu varför man borde tycka att ÅU är viktigt? Nu vill jag inte att vi ska kontra med att driften för herrlaget är dyrare. Varför är den det? Jo, för att man betalar mer åt spelarna och därmed har högre kostnader. Själva verksamheten är så långt det går den samma... Eller helt samma kan det ju inte bli före man har samma ekonomiska förutsättningar. Det har vi ju inte och därmed blir där små skillnader på alla nivåer. Är det Samuels fel? Nej, men han understöder systemet, precis som jag genom att verka inom det. Så kan man tycka!
 
Linda har landat i San Diego. Just nu ser jag fram emot helgen, som ju blev matchlös tyvärr, förutom Poolspelet för F07-10 på söndag. Då ska Emilia komma och äta avskedsmiddag, samt förhoppningsvis se film med mig. Fru Kickan och Edit mår som fågelskrämmor. Hoppas de piggnar i till i morgon. Mat-Inger flyr sitt ansvar. Ingen öl... Klockan tickar. Snart möte med 8ans kustodieringsgrupp.. Länge till eftermiddagens träning. Få se om jag alls kommer dit med tanke på hur de mår hemma hos mig.
 

Kommentarer
Postat av: Nane

Nu raljerar du allt, det som insändarskribenten irriterade sig på var väl att man fick svaret att det inte är jag som valt dem. Man hade istället önskat sig ett svar i stil med att; oj, det var inte avsikten och vi måste titta på det till nästa år.

Svar: Jo jag raljerar! Just för att han borde svara så för att uppfattas rätt... Sen vet vi alla som blir citerade att de som citerar väljer själv vilken del av vad man säger de hör och också vad man lägger för värde i det. Dessutom säger han ju precis det du säger (ungefär) i tidningsartikeln som följde. I sig helt fantastiskt att detta går över nyhetströskeln innan en enda intervju med Lisa Swanson är gjord på åländsk mark...
enligtvirta.blogg.se

2017-08-16 @ 10:25:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0