Som information

Då jag mest bara pratar om mig själv nuförtiden, såsom min blå T skjorta, som lett till att största delen av åk 9s elever i dag är klädda i svart (!) vill jag bara försäkra mig om att de som följer med damfotboll på basen av min blogg inte blir lämnade efter.
 
I dag är det alltså dags för öppningsmatchen av det berömda WU19 kvalet som förorsakat ett tre veckor långt speluppehåll i Damernas Liga. Om detta går vägen är det också orsaken till en hel månads stopp i augusti då slutspelet går. Se nu till att fixa det damer! Om inte för annat än just olägenheterna i seriespelet.
 
Klockan 17.00 i dag möter Finland Ukraina. På torsdag laddar man upp mot Skottland och sedan, på palmsöndagen enligt Luthersk tolkning avslutar man turneringen på det katolska Irland mot just Irland. Igen en gång ett kval vi inte kan missa, sägs det. Men oj va vi kan. Det har historien visat så många gånger. All lycka och tankar till Irland och våra småflickor!

Sen har vi ju Damernas A-landslag också, som håller Maiju från Åland och sätter Craig i hårt arbete här på Vikingavallen. På fredag, klockan 20.00 sparkar man av mot Polen, ni vet Ewa Pajor och gänget, i just Polen. Sen hinner man flytta på sig till Danmark för att på tisdag göra upp mot just, säger man Juterskorna? Fort hem sen för Maiju och spelarna så de hinner spela liga på torsdag och vi på fredag...
 
Den enda landslagsspelaren i aktiv tjänst i Åland United i detta nu, förutom Raissa som satsar på stora turneringar med Kamerun är Pille. Hon är borta på VM-förkval i Georgien. Georgien, Kazakstan och Lettland behöver hon och hennes Estland spöa för att komma med i VM kvalet över huvudtaget. Det är alltså samma slags verksamhet som de två nyförvärven i JyPK sysslar med i sina makedonska och kosovanska landslag. Lycka till då, speciellt till Estland.
 
Sen är det ju ett TV tips i kväll också. Då gäller det ishockey. Finlands Lejonhonor har ju tråcklat sig till kvartsfinal genom snäv förlust mot Ryssland, historisk seger mot Kanada och i natt en förlust mot USA som lär ha varit domarnas avstjälpningsplats julfest. I kväll vid 22 tiden, eller när det nu var skrinnar de in igen. Kvartsfinal alltså, mot Sverige! Fast det är ishockey är det något jag rekommenderar varje ens lite idrottsintresserad att följa i kväll och i natt!
 
Mat-Inger undrade just vad jag hade att säga. Jag svarade sanningsenligt att det inte är så mycket... Hon lät mig vara och så blir det. En par elever förbereder resa till Elevriksdagen i... Vanda visst? Annars går allt bra, men de får inte resa Vikingline säger datorn. Datorn vet den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0