Få se om det blir ett helt år under 200

Jag kollade precis just, då jag skickade inbjudningsbrevet till Pallokissat och domaren för inkommande helgs match, igenom lite statistik som dök upp på den inloggade sidan. Säsongen 2016 inleddes Damernas Liga i Eckeröhallen och då hade vi 205 åskådare. Sedan, vid den första hemmamatchen på WHA, som var på helt omöjliga Valborgsmässoafton, jösses va folk gick åt FBF och... ja FBF mest eftersom de ligger bakom allt inklusive svälten i Afrika, för att lägga matcher till den dagen. Då hade vi 306 åskådare. Vet ni vad? Efter det har vi inte en enda gång kommit över 200. Våra två första ligamatcher i år, även de i Eckeröhallen och på WHA har inbringat 93 och 145 supportrar. Eftersom mängder av åsikter gällande avsparkstider levererades har vi i år korrigerat allt vi kan och spelar nu den ultimata tiden 18.30. Måtte det leda till att vi kommer över 200 någon gång detta år då... Som sagt. För ett år sedan var det 306, sen har folk inte kommit tillbaka. What´s up?
Här har vi båda helgens målskyttar på samma bild. Hur många ser ni på läktaren? Emilia och Joel kom i alla fall. Tack för det!
 
 
Jag har haft storfrämmande i klassen. Inte ofta 9C kommer på besök. Nästa måndag är det förstås Första maj. så redan tanken på att de skulle ha undervisning enligt schema två måndagar i rad är ju befängt. Här behövs sannerligen att eleverna håller tystnadslöftet om att aldrig nämna mitt namn. De kommer nämligen med all rätt att kunna säga att de inte har fått den undervisning de har rätt till i grundskolan, åtminstone i det ämnet jag handhar. Så här lite undervisningstimmar för en och samma grupp tror jag aldrig att jag haft. Det är till och med värre än 9C för nåt år sedan och sen, var det ju 9D nåt år som liksom aldrig var där, eftersom den enda lektionen i veckan alltid sammanföll med nåt jätteviktigt studiebesök, ett lov, nån temadag eller nåt annat som läggs in "för att ge vardagen variation". Det tackar vi så varmt för och hoppas  som sagt att ingenting härleds till mig.
 
Jag hoppas att Rufus är i skolan. Han har inte synats till, men han lovade i sten att vara i tid då jag väckte honom då jag for iväg med Edit i morse. I går kväll satt han med mig och såg El Clasico, med Messis övertidsavgörande som krona och sedan kollade vi in Franska presidentvalets CNN rapportering. Jag kan antagligen lugnt skriva om honom här eftersom han sade sig inte orka läsa mina långa texter. Väl så!
 
Jag söker en gräsplan för Pallokissat att träna på på lördag förmiddag. Mariehamns stad ställer ingen till förfogande och i Jomala är det bara Stefan som vet sa han jag pratade med, och Stefan är ledig... Herr Landshövding är upprörd över att ha tippat rätt resultat i GBK matchen men ändå bli snuvad på priset, en handduk från Ålands Budbilscenter. Han har aviserat att han aldrig tippar mera, men han avböjer en rättelsetext på vår hemsida bara han får ett skriftligt bevis på att Edit har utsetts till landets yngsta Notarius Publicus, säger han. Mygel... Han unnar inte Gunnar Björkvall handduken alltså!
Så här fin är Vikke i Macrondräkt. Jag nämner inget mera, för då skulle jag nämna för mycket. I lördag ser vi i alla fall dessa i action på riktigt för första gången, förutom då målvakten som får spela i Adidas då Macron inte levererat målvaktsdräkt, eller hur nu allt hänger ihop. Eftersom Pallokissat spelar i vitt på bortaplan och vi ju är helblå, så de inte ens kan vara svarta, måste vår målvakt vara, håll i er, grön-svart-svart.... Ny vecka, ny färgdiskussion.
 
 
Sen hoppas jag som sagt att Frankrikes Macron tar slätt och levererar det han lovar! Om två veckor vet vi. Själv är jag inte mycket för Le Pennalism!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0