Drama och allmänbildning

Du vet att det är fredag då startelvor ska tas ut. I år har jag på riktigt ingenting med det att göra, fast jag försöker hålla mig informerad. I dag hade jag faktiskt lovat lite med råge när jag skulle vara hemma, så att jag inte skulle missa den biten efter träningen, men eftersom det hela blev ett stort shortsprovarparty på samma gång som en batteribytarprojekt med minibussen hände måste jag faktiskt ge mig av. Jag har dock låtit mig underrättas om startelvan och kan avslöja att den innehöll en par överraskande moment, åtminstone för mig. Den kommer i vilket fall som helst att bli en spännande tilldragelse, Pallokissatmatchen.
 
Pallokissat kommer hit redan i natt och i morgon ska de hoppa och skutta på knatteplanen bakom Vikingahallen. Adressangivelsen till laget jag hjälpt med arrangemangen är "Ella vet." Och jo, det vet hon. Hon vet också att vi inte låser omklädningsrum så värst här på Åland, utan man tager liksom vad man haver. Hon har även en helt egen supporter på läktaren. Troligen är han klädd i en Åland Unitedhalsduk.
 
Förutom tempotillvaro med sex schemalagda lektioner och sedan klädbyte medan en sjuk Rufus tittades till innan avfärd till träningen ägde rum, har dagen innehållit en dos drama. Jag märkte att jag förväntades säga till och eftersom ingen ännu svarat kan det antingen ha fallit väldigt väl ut, eller så har jag satt igång en tsunami. Det mesta är ändå fråga om vuxna människor (eller kanske mest en vuxen människa) som beter sig som en trotsande tonåring. Tufft.
Här är beviset på att jag visst var där inför Jenny Danielssons första träning med Åland United. Jonas Edsvik skickade mig bilden och jag tyckte att den kunde användas. Sliten och stressad kände jag mig mest i går. Syns det?
 
En diskussion i skolan om vad grundskolans allmänbildande funktion är deltog jag livligt i, kunde jag i alla fall känna. Jag tycker nämligen att de ämnen jag själv undervisar i är strikt allmänbildning och jag blir på riktigt knäckt då vuxna människor ibland inte kan något av de saker jag förmedlar till ungdomarna. Detta ifrågasattes till exempel med exemplet matematik. Matematiken i grundskolan är fundamental och skall ge en grund för fortsatta studier, i matematik. Jo, precis. Därmed är grundplattformen i matematik lite utöver just bara allmänbildning. I historia, samhällslära och religion bildar inte grundskolans stoff en grund för fortsatta ämnesstudier, utan mera en grund för fortsatt liv i medvetenhet om vad som händer omkring en. Vem som helst kan studera historia utan att minnas något av grundskolans kurs. Men jag tror inte att vem som helst kan studera matematik utan att ... ja, jag tror alltså inte att vem som helst kan studera matematik. Därmed sagt att det ingalunda är fel att kunna lite om mycket. Däremot finns det tendenser inom vissa skrån där man måste kunna mycket för att alls kunna något överhuvudtaget. Obs! Jag ser inget fel i det, bara en existentiell skillnad. Här ungefär tappade både jag och alla, vid det skedet, åhörare tråden så vi rapade, tackade Mat-Inger och gick var till sitt, sakta, fundersamma och lite illamående, tror jag...
 
Edit och Fru Kickan ska till Sverige i morgon. Eftersom Fru Kickan är Fru Kickan har hon bestämt en extremt tidig sänggång och därmed är det lugnt, stilla och väldigt... lugnt och stilla fast solen skiner där ute. Emilia kommer snart hem från dansen och Rufus, som kvicknat till och varit feberfri sedan tidig eftermiddag tar sig lite frisk luft...
Hon här, som i dag skrev och undrade om hennes paket till Edit kommit fram fyller snart 21 år... Här är hon från förra sommaren med en då icke gravid Fru Kickan.
 
 
Jag såg några minuter av direktsändningen från Regionturneringen över nätet. Alla åländskorna var på planen då jag tittade. Mini som mittback, Selma som släpande mittfältare och Elsa ute till vänster. Vad jag förstått var kanske inte västra regionen riktigt den starkaste i år, men det lilla jag såg var riktigt okej då det gäller de åländska inslagen. Roligt roligt. Vad jag förstår är Elsi med oss på WHA i morgon dessutom.
 
Sen är jag ju så klart medveten om att VM-kvalgrupperna är lottade. Nu borde jag säga, som Annika Kukkonen, Anna Signeul och Adelina Engman, vars intervjuer om det hela jag läst, att det kunde ha varit värre. Min slutsats och det jag vill säga om lottningen är att... Den kunde ha varit värre! Spanien igen, men i övrigt nog sådant som ska kunna slås om man nu ska slå nån...
 
Nu är Rufus hemma och han vill, kor i taket se en film med mig. Det har inte hänt på det senaste året, så jag ska nog passa på då tillfälle ges. I morgon match alltså!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0