Domarn tog hjärnan i handen

En kilometer simning senare gick dagens bastudiskussion först ut på att badkumpanen tyckte att jag såg precis ut som Henka Karlsson. Jag beklagade för Henkas skull, vem han än är,  men eftersom jag liknade så ville mannen absolut höra vad jag anser om att Pommern ska läggas i en konstgjord docka för 6 miljoner Euro. Eftersom jag inte riktigt anser så mycket, vare sig från eller till i just det ärendet hade jag stor tillgång av mina improvisationskunskaper och mannen blev så ivrig att han följde mig ända in i omklädningsrummet och då jag redan var påklädd stod han ännu i Adamskostym, oduschad förklarandes om sina två ryggoperationer vars konsekvenser bastubad kan lindra upp till fem dygn om han bara rör på sig hela tiden. En god morgon igen.
 
Gårdagskvällen blev en stor uppvisning av Juventus i något som snobbar kunde kalla bussparkering med kontring trots hög press i uppspelsfasen. Jag bara säger, Chiellini mot bitar Suarez är alltid en fröjd att beskåda. Ett säkert försvarande La veccia Signora med Gigi Buffon där bakom mot ett desperat anfallande Barcelona med Messi som säkert missade mål fler gånger i en match än han någonsin gjort i hela sitt liv. Allt kompades av Björn Kuijpers som tillät gubbarna att spela på riktigt. Bra domare tycker jag. Fotboll är en kontaktsport! Neymar har dessutom gjort gråtandet till det nya manliga. Han gråter då han vinner, förlorar och säkert även då han duschar...Egentligen gillar jag ju Barcelona. Det var bara den nya tidens nycynism som Juventus gör så bra som fick mig att tycka så här den här gången.
 
På tal om domare så har vårat exemplar inför matchen på lördag lite besinnat sig. I natt efter Barca-Juve kunde både GBK mannen Jonne och jag på mitt håll läsa via e post att de inte behöver införskaffa vita shorts till hela laget. Dock ska bägge målvakt spela i helvit underdel (shorts och strumpor) och målvakten får inte ha ljusblå tröja.
I dessa målvaktsfärger hade alltså GBK tänkt spela mot oss på lördag. Domaren ansåg att det inte passade sig eftersom tröjan är för lik ÅUs hemmatröja och GBKs matchtröjor. Detta är som ni ser en Åland Uniteddräkt från 2014, men målvakten i kläderna är den samma som kommer att bära GBKs, vad det nu blir för färgs målvaktströja på lördag. Våran Ellen alltså.
 
 
För dem som inte vet kan jag också avslöja att detta är GBKs färger, som alltså kan misstas mot ÅUs, eller den tidigare visade målvaktsdräkten. Nå, huvudsaken att alla har hälsan och att inga nya kläder behöver inhandlas speciellt för denna match. Det kommer dock fler matcher och då jag inte alls vet hur de nya kläderna vi ska ha egentligen ser ut kommer det att kunna bli riktigt spännande veckor inför. Alla förbereder vi ligamatcher på olika sätt ser ni.
 
 
Det låter som om det kan finnas kaffe i lärarrummet. Vore skäl att slå till innan någon druckit första kannan. Emilia skulle komma och äta pyttipanna idag har hon aviserat. Edit har match!
 
På tal om matcher fick jag skickat ett matchprogram för Flickor födda 07-09 (typ). Jag stod som kontaktperson för Åland Uniteds flickor. Nu gäller det bara att hitta dessa. I IFFK finns några vet jag. Hur får jag hopsamlat från IF Fram och LIF nu och finns det någon som vill coacha laget dessa dagar så jag kan få vara Pappa åt Edit som spelar i ett av de två IFK lagen samma eftermiddagar?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0