Aj "de flesta är IFKare typ..."

Jag är tacksam att damfotboll uppmärksammas rätt stort här i Åländsk media, jämfört med vad som är fallet på många andra ställen. Ibland förefaller det ändå som om man lite nämner det för att det förväntas nämnas, utan att riktigt veta vad man pratar om. I dagens Ålandstidning får vi läsa om att Wille Ingves och Thomas Mäkinen ska spela för Åland i Öspelen. Sen nämner man också att damlaget i princip består av spelare från IFK Mariehamn och sedan några (man nämner Sofia från IFFK, Maja från IFK och Olivia från PIF) "unga egna produkter som i dag är i ÅU". Ann-Sofie som också är från IFFK, men numera i ÅU kom inte med som en ung IFK produkt förstås. Sen, då vi tittar på listan kan vi se följande:
 
Ålands Öspelslag 2017 (Ålands Fotbollförbunds officiella lista): Ellen Ahlström GBK, Nona Bamberg IFK M, Josefin Danielsson IFK M, Josefin Flöjt Upsala IF, Ann-Sofie Gripenberg ÅU, Lina Holm IFK M, Mickaela Holmborg IK TUN, Maryette Karring IFK M, Melanie Karring IFK M, Lisa Klingberg LiU AIF, Maja Lindqvist ÅU, Elin Lindström Hovås Billdal, Sofia Lindström ÅU, Anna Mattsson IFK M, Olivia Mattsson ÅU, Fanny Måsabacka LiU AIF, Hanna Måsabacka IFK M och Hanna Sandell IFK M.
 
Jag hittar 4 spelare från ÅU (en med genuin IFK Mariehamn bakgrund, 3 stycken med 1-3 år i de äldre flick- och yngre damklasserna), 1 från GBK, 5 från svenska klubbar (Elitettan till division 4, jag kan ha fel och ber om förlåtelse i så fall) och sedan då 8 stycken med IFK Mariehamn som klubb, däribland systrarna Karring som tydligen inte ska spela i Helsingfors denna sommar, utan här på Åland.
Så här såg det åländska silverlaget ut för två år sedan. Nu satsar man så klart på guld på Gotland. Lycka till Åland.
 
 
Min mening är inte att vara snobbig, men varför måste man överhuvudtaget skriva något som blir helt fel om man antingen inte vet, eller inte bryr sig det minsta? Det är nästan som att komma och ställa sig mitt i uppvärmningen och fråga vilka spelare som är nya för året som vi ju upplevde i vintras... Hoppas så klart att media fortsätter att rapportera och följa damfotboll, men om man vill kan jag ge en kurs i hur man verkar vara insatt i något man inte alls orkar befatta sig med. Ganska billigt också.
 
I övrigt har denna morgon inte varit så värst lyckosam. Hela bassängen svämmade över av bassänggymnaster (!). Det var för varmt i terapibassängen så alla tanterna, inklusive hälsotalibanen som skriker, hade således flyttat till träningsbassängen. Det gick liksom inte att genomföra en vanlig simning där då det blev aningen trångt. Eller, jag är snobbig nu igen. Har man upplevt Helsingfors, Stockholm eller Shanghai är knappast en fylld Mariebadbassäng så mycket att gnälla över, men det blev nog inte den upplevelsen jag är ute efter med mitt morgonsimmande. Bastun var också kall, men ymnigt vattenkastande fick upp temperaturen till ljummen.
Inte riktigt så här, men nästan. Hör ni gymnastikledaren skrika?
 
 
Provmorgon på gång här. Sista 9G studenten lämnar i skrivande stund. Barnen är så väldigt allvarsamma på gränsen till fientliga. Jag har fått höra hur viktigt detta prov är och hur det påverkar min vitsordsbedömning. Allt detta hör jag från dem som skriver provet. Det mesta av det de säger hade jag inte en aning om, men det kanske är en liten feedback om hur vårt budskap här i grundskolan går hem hos dem som de facto går här.
 
Nåväl. I övrigt har Jenny Danielssons internationella transfer anlänt och jag har under provtillfällets gång förhoppningsvis ordnat med att det ordnas med den, samt registrering och försäkring med mera. Rufus har messat att jag inte behöver ringa, för han är faktiskt vaken och på basen av att Fru Kickan inte svarar på mina frågor har det säkert gått bra även för henne och Edit. Linda har köpt en bok år Blobben skriver hon från USA och Emilia är jag faktiskt inte alls orolig för. Hennes dagisgrupp var förresten i tidningen i dag. Ingen av dem sades vara från IFK Mariehamn dock.
 
Om vi gör så nu, som en elev uppmanade mig för några år sedan. "Om du sköter ditt där så sköter vi vårt här." Okej? Kollegiemöte, via träningen hem och så ser vi hur många där finns sen! Ingen sms tisdag för Magister Sviberg. Chans att se Victoria på sändningstid då...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0