Good old time in-out

Så är vi tillbaka på vår ö. En gammaldags hederlig höstlovstripp till föräldra- (eller i barnens fall farföräldrahemmet) är över och jag kom hem med bara en mindre än jag åkte iväg med. En fullständig rapport över resan finner jag inte vara nödvändig, eller ens passande att skriva här, men alla är trötta, både där och här, så det var visst värt det.
 
Min son valde att göra en riktig kortis och åkte tåg från Helsingfors fredag morgon klockan 05.17. Detta innebar uppstigning för oss båda och avfärd från Sibbo vid en så där 4-tiden så vi säkert skulle hinna rätt. Tydligen har han kommit hem eftersom hans mopedhjälm inte mera är här.
Här ses en del av de kvarvarande under fredagen utanför det redan världsberömda Lemminkäinens tempel.
 
I övrigt har vi i mycket gjort så som normala människor gör som besöker släktingar. Vi har ätit, pratat gamla släktingar och de yngre som inte vet vem de gamla säktingarna är har pratat om allt möjligt annat. Vi har spelat Singstar och skjutit varandra i Megazone på Jumbo. Eftersom vi är släkt med dem vi är släkt med tillbringades fredagskvällen på badmintonträningar. Edit vaknade flere gånger i natt för att hon hade träningsvärk. Imponerande knatte- och ungdomsarbete de gör min syster och Vellu. I morse fick jag sovmorgon jämfört med fredagen och steg upp först 10 över 5. Vi var dock i Åbo hamn i god tid, Landrovern spinner, med svärson Joels ord, som en gammal katt och värmen hölls under kontroll. Låt oss kalla detta för gesälltestet.
Här är Edit med sina fastländska kusiner på en konstig utställning.
 
Det var en trevlig liten resa. Tack till alla som var inblandade. Vad är väl bättre då efter att ha kommit hem än att direkt packa upp och sedan kasta sig över e-posten. 4 träningsmatcher är nu klara för vintern. Inga nya spelarkontrakt klara, men aktivitet det har vi. Jag har också sökt jobbet som Öspelstränare för damer. Och sedan, inte minst, ser det ut som om vi kommer att göra någon slags rekord och spela en fjärde säsong i rad med samma matchdräkter.
 
Nu undrar jag om jag kunde ta ut stegen helt och hållet och tillbringa eftermiddagen med lite engelsk fotboll, bada bastu och ja, vad mer? Inte så mycket hoppas jag. I morgon önskas IFK Mariehamns ishockeyherrar och JIKs B-damer i volleyboll lycka till i sina hemmamatcher. I Veikkausliiga vill jag helt klyschigt önska att det bästa laget må vinna! Jag har bett Fru Kickan om ursäkt, men jag har faktiskt sett sista omgången av herrarnas liga, eller mästerskapsserie som det hette förut varje år tror jag i många många års tid. Nu tänkte jag försöka se den på plats faktiskt, fast Nelonen sänder direkt. Man skulle tippa publikmängd på facebook. Jag drog till med 1997. Hoppas jag har fel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0