Ei juuri nyt saada yhteyttä

Jag fick ett sms av Maiju precis just. Då jag svarade märkte jag att min telefon meddelade att kontakt med 666 inte hade kunnat etableras. Jag antar att det var bra, för jag vet faktiskt inte riktigt vad jag skulle säga till Hin håle, eller ska det vara hen håle nuförtiden?
 
 
Detta är då onsdagen före höstlovet. Vicerektor Jarmo ringde och meddelade att kaffet redan var klart för ledningsgruppsmötet och då slapp jag koka det för första gången på typ 15 år, förutom de gånger som Rektor Granberg i oförstånd gjort det. 7B radade upp 75 tävlingsbidrag från 18 olika böcker i Gamla Testamentet på 25 minuter. Med dessa ska de sedan tävla fram sitt eget GT-citat i våran redan beryktade Bibeltävling. Egentligen fanns det 78 bidrag på tavlan, men tre diskvalificerades. En dubblett, en Apokryf och ett Evangelium hade anmälts... Sånt kan man ju inte ha med i Gamla Testamentestävlingar heller, det förstår ju vem som helst, som jag väldigt högljutt förklarade för den överraskat roade barnaskaran.
 
Mycket djävulskt annars också. PAF, påhejad av Landskapsregeringen, ger inte förtroende för sin ordförande för att han som egenskap av kommunpolitiker röstar mot flyktingmottagande. Saken må vara sin, men jag tycker detta är så emot all form av demokrati och den yttrandefrihet vi så undervisar till exempel i våra skolor. Lite så där som Elevråden framställs. "Ni får gärna bestämma saker. Här är vad ni ska tycka!" Nu vet jag bara vad som skrivs om detta ärende och ska därför lugna ner mina kommentarer, men ett sådant här samhälle vill jag inte ha. Pratar vi åsiktsfrihet, då ska man faktiskt få ha det också. Att åsikten mannen i fråga företrädde i sitt kommunala uppdrag inte rimmar med min åsikt är sedan en annan sak. Därför har vi ju val. Så lär jag åtminstone barnen i grundskolan. Synd då om den vuxna verklighet vi förutsätts förbereda dem för är helt annorlunda sen.
 
Gårdagstexten min om helgens match och kontinuiteten kring support väckte diskussion. Bra! Låt det komma mera bara.
 
Skoljoggen har man bestämt att vi ska ha här. Jogga jogga jo. Edit löper Unicefloppet hon i sin tur. Hon tänkte gå första varvet, jogga andra varvet och sedan springa tredje varvet... Tre varv hade hon tydligen tänkt hinna runt en bana hon inte vet hur lång den är. Gör hon det bidrar jag med 12€ till fattiga barn så de ska få gå i skola...
 
Mitt i allt är jag effektiv. Kanske det är lättast som Sportchef då det inte finns en Huvudtränare att bolla med på plats. 9 klara kontrakt alltså och två som blir klara bara de undertecknas. Många krokar ute. Tre träningsmatcher klara och några till bjuds ut. Off season program så gott som utskickningsklara... Snart får jag väl till att planera alla prov och utvecklingssamtal också.
 
I kväll bär det av till Sibbo. Endel väntar jättemycket, andra bara mycket. Det ska bli roligt säger jag. Det kommer alla andra att tycka också, i något skede i alla fall. Jag talar här både om de ditresande och de mottagande som en enda stor klump. Vårt hem bebos under tiden av Fru Kickan, som ju jobbar, samt hela den samlade Bergshöjden med olika utvidgade extremiteter.
Jag blev glatt överraskad då alla dessa, mina arvingar, gick med på att besvara mina 21 frågor och lät mig publicera deras svar på Facebook. Kanske de tycker lite om mig i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0