Det där om Portugal och total förvirring

Som den alltid uppmärksamme Fellis mycket riktigt säger då han kommenterar min förra text hade jag riktigt pinsamt fel i går. Så mycket rätt ger jag mig själv att då jag skrev låg det 0-0 mellan Portugal och Rumänien. Sen hade jag också rätt då jag sade att det hela skulle avgöras under tisdagen i Rumänien. Det som bara inte gick upp för mig var att det ju var tisdag i går, då jag skrev. Nåja. Vi som följer med (Fellis och många till) vet i alla fall att Portugals damer gick till sitt första EM-slutspel samma år som deras herrar blev europeiska mästare. 0-0 efter full tid och sedan 0-1 till Portugal i 105e minuten, då man spelade förlängning. Rumänien utjämnade till 1-1 i 111e minuten, men bortamålsregeln förde alltså våran Raquel, som inte heller i denna match figurerade på planen, till EM. Matchen spelades i Cluj inför mer än 7000 åskådare. Detta bara för att ge lite perspektiv på saker.
Gratulerar Portugal! Det kunde ha varit vi... Nu är det ni...
 
Jag vet ej om den ovannämnda förvirringen är annat än tillfällig sådan, eller om vi ska bli oroliga för något stadigare tillstånd av åderförkalkning. Jag stiger ännu upp på morgnarna, får med mig Edit till hennes skola, bara en gång har jag kört förbi i tankarna och jag hittar till mitt klassrum. Jag vet vad Mat Inger ska servera, i dag till exempel tacosoppa, vad det nu sen är och tydligen är jag så vacker att tidningen vill publicera stora bilder av mig och skriva hela sidor om sådant som jag inte undervisar om...
 
Jag träffade även Sune Alén i går. Förstår jag det rätt planeras det en stor aktion av de åländska religionslärarna att en gång för alla sluta pallret med att olika religiösa tillhörigheter ger en olika religionsundervisning i grundskolan. Den stora aktionen består just nu av honom och mig och jag vet att Magister Sviberg stöder tanken han med. Darra Åland, darra!
 
Eftersom det tydligen är stort att jag nu är färdigfriserad och dessutom lite mer rakad, i ansiktet alltså, än i går vill jag avsluta med en bild som bevisar att jag faktiskt deltog i Movemberkampanjen 2012.
Så här såg jag ut då. En elev valde vid tillfället att få poängtera faktum att endast en liten del av världens kvinnor, enligt undersökning, uppfattar män med mustasch såsom attraktiva. Vill någon att jag kör Movember i år, var god och hör av er!
 
Nu Tacosoppa, sen judiska ord och begrepp. Borde planera sponsormötet och kvällens, eller snarare nattens möte med Jani W. Spelaren jag hoppades på sade just nej. Typiskt... Förresten behöver jag två stycken som kan ställa upp som funktionärer vid ÅFFs tekniktävlingar i Eckeröhallen nu på söndag. Även intresse att göra det kan med fördel framföras till mig så ser jag till att ni får koll på regler och praktiskt utförande! Toodeloo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0