"ÅU förlorat"

I de olympiska spelen 1912 spelade Finlands fotbollslandslag i bronsmatchen. Tyvärr blev det storförlust mot Holland, då laget helt missat att det ens skulle spelas någon bronsmatch och liksom tagit ut stegen på Stockholms dansbanor och i buskarna bakom dessa under kvällen och natten inför. I ett tidigare skede av turneringen hade Storfurstendömet Finland dock tagit i ordentligt och besegrat Ryssland. Efter matchen, då man ju skulle hissa flagga och spela nationalsång, som man gjorde efter matcherna på den tiden hade Finland ingen flagga att visa upp. Därmed löste man det genom att skriva "Finland vunnit" på ett lakan och några plakat, samt hissa upp lakanet i en flaggstång. Om jag nu hade ett lakan kunde jag skriva "ÅU förlorat" på det och hissa upp det precis var som helst.
Staffan Olsson har ingenting med detta att göra, men han ser också ut att ha förlorat.
 
Jo, Åland United åkte på däng i dag. HJK piskade upp oss med 7-1 hemma på Sonera Stadion. Jag sitter i bussen på Åbo motorväg, ännu en gång, och orkar inte gå djupare i detta nu. Som jag säger till de numera väldrillade journalisterna som faktiskt ringer medan jag ännu är på resa kommer jag nog att kunna komma till slutsatser om varför det gick som det gick i dag, som bottnar i hela säsongen, de senaste veckorna och mitt eget, samt andras agerande. Just nu blir det inget annat än ett konstaterande. Vi förlorade stort och är 2016 ett lag som förlorar 7-1. Jag säger också att detta år gör och kommer att göra klubben jag arbetar i starkare än den någonsin varit. Bäst att inte drunkna i natt då bara.
 
En imponerande detalj som framkom var at Maja lär få pengar av sina föräldrar för gjorda mål och tagna varningar! På mål har hon, i och med dagens fullträff tjänat ihop 500€ under säsongen, för varningar ingenting. Jag måste ta och lära flickan...
I morgon fyller hon här 7 år. Mera om det, samt om alla andra, hennes syskon, Fru Kickan, som har volleybollmatch mitt i kalaset och så vidare, i morgon. Hej nu! Börjar bli bussjuk. Usch!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0