Ateism, självgodhet och Hasse Backe

Denna måndag har hittills inneburit stora tekniska problem. Efter att ha arbetat 3 och en halv timme kommunicerade vår dataansvariga Ringa-Marie genom ett interaktivt Word dokument att min profil har pajat. Eftersom detta känns bekant även så här IRL, alla som kände mig för 20 år sedan och tidigare vet vad jag menar, tycker jag inte det var så farligt. Jag får helt enkelt köra med den profil jag har och göra det bästa möjliga av den. Här sitter jag nu och inte vet jag riktigt mera sen nej. Landrovern ska filas i skick onsdag kväll och utvecklingssamtal samt antagligen väldigt allvarligt och förhoppningsvis inte otrevligt, fast det verkar bära ditåt just nu, styrelsemöte står på agendan för i dag. Min önskan för i kväll är ostsmörgås och kanske en film eller fotbollsmatch. Troligen blir det mera kanslijobb dock...
 
Linda har kommit hem till San Diego berättade hon. De övriga är förhoppningsvis ungefär på rätt ställe. Jag kan alltså fundera lite. Men bara lite!
 
Det har ju diskuterats massvis i medier och framför allt på insändarsidor och sociala sajter om Mariehamns stads eventuella beslut att slopa julkyrkan för dagisbarn. Folk går i taket till höger och vänster och precis som då det gäller nypålästa aggressiva wannabe feminister eller icke-rasister gäller argument om hur religion överhuvudtaget inte har en plats i vårt samhälle och hur barn far illa av att tro på sagor (så kan väl ingen ha sagt i alla fall, eller åtminstone lyssnat på sig själv...). Eftersom jag ju försöker vara väldans tolerant och förstående till höger, vänster och däremellan jobbar jag på att inte irritera mig så värst. Nu vill jag bara, helt kortfattat säga att både religiösa och icke-religiösa livsåskådningar är precis lika värdefulla. Det viktiga är att försöka förstå hur den andra tänker och utgå från att den så klart har rätt att tycka sig ha rätt. Därför blir det ju skrattretande då just humanister och ateister anser sig ha rätt att racka ner på religiösa människors övertygelser. Sen är det ju inte alls det det är fråga om i dagisarnas julkyrkobesöksdiskussion, men det tycks de flesta ha glömt. Självgoda jävlar tycker jag de är, besserwissrarna, både de ateistiska och de religiösa.
 
 
 
Sen har vi ju våran svensk också. Hasse Backe... Han är inte skyldig till hur vår fotboll ser ut. Han är dock huvudtränare, Förbundskapten som man skulle säga i hans land, för ett landslag som nu spelar sämre än jag kan minnas. TV visade i går klipp från Ungernförlusten på Olympiastadion och Tjeckiens 4-3 mål då det begav sig. Det som slog mig var att vi var mycket mycket bättre på den tiden. Vi faktiskt spelade och utmanade de flesta länder vi mötte. Sen förlorade vi förstås oftast på slutet, det har man ju vant sig vid.
 
Nu är det ju klart att vi kunde ha tagit riktigt allvarligt på nöten mot Kroatien om vi satsat på att spela med fyrbackslinje och att ha riktiga mittfältare och forwards på banan, inte fem mittbackar varav de flesta i ovana positioner. Jag förstår att man ville lindra smärtan, hålla 0-0 och sen få en straff eller nåt. På Mixu Paatelainens tid talade vi om naivt spel där spelarna inte fick möjlighet att använda sin potential. Med Hasse Backe kan vi tala om hysteriskt spel där spelarna inte vet vad de ska göra, eller så har de helt enkelt fått instruktioner att bara pressa så där lite för alibins skull. Hasse Backe är en meriterad tränare. Han har helt säkert en god tanke med hur han ville att Finlands landslag skulle spela. Nu har han dock fått kiss i byxan! Vore Rive Kanerva en tänkbar caretaker hela resten av detta kval kanske? Kan Southgate så kan han!
Minns ni när det här gänget ledde Mexico? Det gick ju bra... Not!
 
 
Åländsk samhällslära och Ortodoxa kyrkan står på schemat nu, före spurten till Edits skola och utvecklingssamtal. Då jag i morse frågade 7 åringen vad hon tror att hennes lärare kommer att säga, trodde Edit att det nog kommer att pratas mycket om att hon inte hänger upp sina kläder då hon kommer in från rasten. Jag har förstått att Edit är värst på den punkten... Sen läser hon ju bra... Hoppas det nämns också då....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0