Lifvet själft formar denna text

Mitt i torsdagen känns det angeläget att anropa Moderskeppet, vad det nu sen är och var det nu sen befinner sig. I går undrade min Mor om jag fått mina tänder kollade, som jag lovat få. Nej, det har jag tyvärr inte. På samma gång som detta kom in höll jag på med att dels kommunicera med Maiju om träningsupplägget, Craig om tjänster han lovade göra för vissa av våra sponsorer, Herr Landshövding om hur försäkringarna täcker skadade spelares helhet eller bara skadan, Edit om var det finns pennor så hon kan skriva önskelista, Emilia om att hon ska åka på studieresa i dag, Rufus om att han inte kan hjälpa med att reda i en konflikt som jag behöver reda ut, med konfliktens parter om hur vi löser konflikten utan konflikt, med Fru Kickan om vilken propp som håller i golvvärmen i stora badrummet och med en fransk agent om vilka sociala kostnader ett pris som överstiger det jag har sagt att är vårt maxpris innebär.
Jag bara inte får bort bilden av den franske agenten ur mitt huvud. Jag vet att det inte är Michel Platini jag pratar med, men så här föreställer jag mig killen i alla fall. Jag säger "This is as high as we will go!" Han svarar "Yes yes, so you will do this and what is the real cost then?" och menar en summa mycket högre än den jag sagt att är vår högsta! Skulle jag inte vara noga med att vara riktigt politiskt korrekt skulle jag säga nåt i stil med Jävla grodätare eller nåt annat kränkande. Nu bara tänker jag så!
 
Här i skolan drabbades elev E av stor ångest inför tanken att hennes far kanske skulle vara med på utvecklingssamtalet. Vad det verkar är hennes far höjden av pinsamhet. Jag menar, han tjatar på att hon ska öva på fiskar då hon ju har mycket mer nytta av att öva på finska. Detta bara för att pappan var med under biologilektionen på Öppet hus... Jag känner stora sympatier för mannen just nu! Jag förklarade också för Elev E att jag själv är pappa till 4 och att jag för dem, då de varit i hennes ålder (de som kommit förbi skedet) och för endel fortfarande själv varit det mest pinsamma skapelsen frambringat. Elev E lät sig inte påverkas i sin uppfattning dock. "Ja, men du är i varje fall lärare, så du begriper ju nåt i alla fall" sade hon. Hoppsan! kan vi få det där i skrift och underskrivet för eventuella framtida behov? En annan elev hade lärt sig så mycket under den samma lektionen att han helt enkelt svarade "Anus" på frågan om vem som var romersk kejsare vid tillfället då Romarriket delades. Bra där!
 
Saker händer. Som en supporter mycket riktigt konstaterar har Fortuna Hjörring, som avancerar vidare och vidare i Womens´ Champions League tre före detta ÅU spelare i laget. Nora Heroum, Janelle Cordia och Tuija Hyyrynen har alla, som ni ju minns spelat för oss. Spelarna går till bra lag från Åland United och siktar uppåt i karriären. Enligt rykten kommer den senaste transfern från Åland United att gå till TPS. Siddu där bara!
 
Jag försöker hitta ett pojklag åt Spelare Spora att träna med fram till att hon flyttar hit till Åland i januari. Facebook är ett mäktigt instrument. Jag vet att min gamle vän Billy har läst min fråga, men svarar det gör han troligen inte. Nån annan som vet om ett passligt pojklag för en damspelare i Helsingforstrakten att träna med i december typ?
 
Till slut vill jag nämna att klassaktiviteten som Fru Kickan och de andra klassföräldrarna i 1B arrangerade i går var både rolig och trevlig... är inte det samma sak? Sorry. I dag står fotbollsträning med IFK F08-10 på programmet. Jag har 1,5 timmes arbetstid uppe på läktaren då jag ser träningen och telefonerar vilt. Det brukar vara effektiva torsdagskvällar. Hoppas nån kommer på hur vi får igång golvvärmen i stora badrummet igen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0